Voorkeuren

Maaltijd

Aubergine Schnitzel

Ben je vegetarisch en wil je ook graag een keer een schnitzel eten? Dan kun je natuurlijk een vlees vervangend product in de supermarkt kopen. Een plantaardige schnitzel al dan niet gevuld met kaas bijvoorbeeld. Maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. En eerlijk is eerlijk, als ik iets zelf maak vind ik het veel lekkerder. Ook deze aubergine schnitzels. Heerlijk als diner met salade, geroosterde tomaatjes en een zoete aardappelpuree. En voor de lunch laat je de zoete aardappelpuree weg. Of niet en dan maak je de portie kleiner. Al met al een heerlijk vegetarisch en gezond gerecht. Als je er een lekker sausje bij wilt hebben, maak dan de gezonde knoflooksaus die op mijn website te vinden is.

Benodigdheden voor 6 schnitzels

  • 1 grote of twee kleine aubergines (je moet er zes royale plakken uit kunnen snijden)
  • Panko kruimels
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl pittige paprikapoeder
  • 1,5 tl zout
  • Zout voor het bestrooien van de aubergine
  • Peper naar smaak
  • 1 ei
  • 100 gram volkoren bloem
  • olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Maak drie borden klaar. In bord 1 doe je de bloem. In bord twee klop je het ei los. In bord drie meng je panko kruimels met de kruiden goed door elkaar. Zet alle drie de borden naast elkaar.
    2. Snijd van de aubergines 6 plakken van ongeveer 1 cm dik. Bestrooi de plakken met zout en laat heel even staan. Dep vervolgens de aubergine af (er zal wat vocht uit de aubergine komen)
    3. Leg op een bakplaat een vel bakpapier. Haal vervolgens 1 plak aubergine door de bloem zodat deze helemaal met bloem bedekt is. Haal vervolgens de plak door het ei en zorg dat het weer helemaal bedekt is met ei. Als laatste haal je de plak aubergine door de panko met kruiden. Leg de plak op het bakpapier.
    4. Herhaal de vorige stappen met de aubergine voor alle plakken aubergine.
    5. Besprenkel alle plakken met een beetje olijfolie en doe de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 30 minuten.
    6. Serveer de aubergine schnitzels met een heerlijke knoflooksaus. Zie voor een gezonde variant op mijn website.

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet