bagels

Een romig broodje noemt mijn man het. Dat vind ik ook! Of eigenlijk gewoon lekker. In de winkels zijn de bijna niet te vinden en omdat ik ze zo lekker vind, bak ik ze vaker zelf. Je moet hier wel iets meer tijd voor nemen, maar dan heb je ook wel echt iets lekkers. En nu geef ik jullie het recept wat ik gebruik hiervoor. Heerlijk met een speciale blend: everything but de bagel sesame seasoning mix. Een heerlijke mix van maanzaad, sesam, gebakken uitjes, knoflook en zeezout. Maar je kunt de bagels ook heel goed met alleen sesamzaadjes bakken of naturel. Maar als ik mag kiezen dan toch echt die heerlijke mix erboven op! Je kunt dit heel goed online kopen. Lang te bewaren dus ik zou zeggen, zet het in je kast.

Ingrediënten voor 6 bagels

  • 300 ml warm water
  • 2 el ahorn siroop
  • 7 gram droge gist (1 zakje)
  • 6 gram zout
  • 440 gram bloem (en nog extra voor bestuiven)
  • Bagelmix of sesamzaadjes

Bereidingswijze:

  1. Je kunt met de hand gaan kneden en mixen maar ook in een mixer, gebruik dan de deeghaak om het deeg te maken. Mix in een grote kom het warm water met 1 el ahorn siroop en de gist. Mix het goed door en zet het voor ongeveer 3 minuten aan de kant zodat de gist kan gaan werken.
  2. Voeg vervolgens in etappes de bloem toe en mix goed door. Als alle bloem erbij zitten mix dan alles voor nog ongeveer 8 minuten door zodat het een mooi elastisch deeg wordt.
  3. Voeg dan het zout toe en mix nog eens 2 minuten zodat het zout goed wordt opgenomen.
  4. Haal vervolgens het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Vouw het deeg een paar keer overelkaar heen en maak er vervolgens een mooi bolletje van. Doe het in de met bloem bestoven kom en dek het af met een theedoek. Laat het deeg vervolgens een uur rusten of in ieder geval totdat het deeg twee keer zo groot is geworden.
  5. Haal dan het deeg uit de kom en leg het weer op je aanrecht die je met bloem hebt bestoven. Verwarm de oven ondertussen voor op 220 graden.
  6. Maak het deeg wat platter zodat je een ovaal krijgt. Snij deze dan in de lengte in 6 gelijke stukken die je daarna als een bagel kunt vouwen. Vorm van elk stuk een mooie bagel en druk de uiteinden goed aan elkaar zodat ze niet losraken. Laat alle bagels even 10 minuten rusten.
  7. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en doe hierin de andere eetlepel ahorn siroop. Kook elke bagel ongeveer 1 minuut elke kant. Haal de bagels uit het water en leg op een bakplaat met bakpapier. Strooi hier de bagelmix of sesamzaadjes overheen. Doe dit met alle bagels.
  8. Bak ze vervolgens in de oven voor 20 à 25 minuten. Als ze goudbruin zijn, zijn ze klaar.
  9. Haal ze uit de oven en laat ze heel even rusten voordat je ze aansnijdt.

Smakelijk! 

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet