Voorkeuren

Maaltijd

Brunchtaartjes

Deze taartjes zijn makkelijk en heerlijk! Past perfect tijdens een lunch of brunch. Deze taartjes zijn ook uitermate geschikt voor de mealprep. Maak er genoeg en zet ze weg in de koelkast. Neem het aantal mee wat je nodig hebt. Je kunt ze koud eten maar persoonlijk vind ik warm lekkerder dus warm ze nog even op en je hebt een heerlijk ontbijt, lunch of tussendoortje. 

Ik geef je vier varianten om te maken. Mocht je nog inspiratie willen, kijken dan eens op internet naar meerdere varianten.

Benodigdheden voor 12 taartjes

Basis ingrediënten voor 12 taartjes

  • 8 eieren
  • 100 gram geraspte kaas (naar eigen keuze)
  • 150 gram ricotta
  • zout en peper naar eigen smaak

Ingrediënten voor de drie varianten (elk 3 stuks):

Broccoli-ham (voor 3 taartjes) 

  • 1 broccoli roosje, klein gesneden
  • 50 gram gekookte ham, in reepjes gesneden 

Spinazie zalm (voor 3 taartjes)

  • 75 gram gerookte zalm
  • 100 gram spinazie, gebakken met een snuf zout

 Paddenstoelen-gorgonzola (voor 3 taartjes)

  • 75 gram verschillende paddenstoelen in kleine stukjes gesneden
  • 75 gorgonzola

Vegetarisch pizza (voor 3 taartjes)

  • 3 mini tomaatjes door de helft gesneden
  • een aantal blokjes courgette 
  • een aantal blokjes paprika
  • een halve ui, fijngesnipperd 

Bereidingswijze

  1. Vet een muffinschaal in met olie of boter. 
  2. Meng het ei met de ricotta en de kaas. En voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  3. Leg in 3 muffinvormen de ingrediënten van de broccoli-ham taartjes en doe hetzelfde met de paddenstoelen-gorgonzola taartjes, de vegetarische pizza en de zalm-spinazie taartjes (let op dat je de spinazie goed laat uitlekken). 
  4. Verdeel vervolgens het eimengsel over de 12 vormpjes en zet in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 20  minuten of in ieder geval tot de taartjes mooi goudbruin zijn. 
  5. Serveer de taartjes lekker warm!

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet