Voorkeuren

Maaltijd

courgette ei rol

Dit is zo lekker en makkelijk te maken en voor zoveel doeleinden te gebruiken! Ik eet het als ontbijt met een kracker erbij of je kunt het als hapje serveren. Ook bij een high tea past dit gerecht goed maar ook zeker als lunch met een lichte salade erbij. De rol kun je makkelijk 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Snij er af wat je nodig hebt, en leg terug in de koelkast!

Benodigdheden voor 1 rol: 

  • 1 grote courgette
  • 3 eieren
  • 80 gram geraspte kaas naar keuze
  • Snufje zout
  • 100 gram ricotta
  • 10 olijven naar keuze
  • 100 gram gerookte zalm
  • 50 rucola sla

Bereidingswijze

    1. Rasp de courgette en doe dit in een theedoek. Knijp de courgette nu uit in de handdoek. Er komt veel vocht uit en dit is ook nodig omdat anders de rol heel waterig wordt.
    2. Doe de courgetterasp in een kom samen met de eieren, de geraspte kaas en het zout. Meng goed door.
    3. Pak een grote ovenschaal of bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel in de ovenschaal of over de bakplaat.
    4. Doe dit in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20 minuten.
    5. Als de rol klaar is, laat je deze afkoelen zodat je hem kunt gaan bekleden. Draai het afgebakken mengsel om zodat je het bakpapier er makkelijk van kunt verwijderen. Draai het mengsel weer om.
    6. Smeer de lange helft in met de ricotta. Leg hier de in schijfjes gesneden olijf op. Dan de gerookte zalm en als laatste de rucola. Rol vervolgens de rol op en pak hem folie in. Leg hem heel even in de koelkast. Wanneer je er iets van wilt eten, snij je de rol in schijfjes en klaar.

     TIP: vervang de zalm door garnaaltjes of door gerookte kip. Zo kun je eindeloos blijven variëren.

    Smakelijk! 

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet