Steeds meer mensen eten vegetarisch, om welke reden dan ook! Mijn reden is omdat ik het gewoon lekker vind. Een maaltijd zonder groenten is voor mij niet af. Ik laat liever het vlees weg dan de groenten.
Deze bladerdeeghapjes zijn heerlijk en makkelijk te maken! Ze zijn vegetarisch en dus een mooie toevoeging op een feestje als je bijvoorbeeld saucijzenbroodjes of worstenbroodjes serveert. En handig is ook dat je ze van te voren kunt maken en op de dag zelf nog even opwarmt in de oven.
Ingrediënten voor ongeveer 15 stuks
- 1 rol vers bladerdeeg (of 6 plakjes uit de diepvries)
- 2 rode puntpaprika's
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 100 gram groene pesto
- 150 gram feta kaas, verkruimeld
- 75 gram geraspte mozzarella (of eventueel jonge kaas)
- 1 eiwit, bewaar het eigeel om het bladerdeeg in te smeren.
- peper en zout
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat en snijd het in de breedte doormidden.
2. Snijd de ui, de knoflook en de paprika fijn en bak deze in een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur totdat alles mooi zacht is. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.
3. Meng in een kom de verkruimelde feta, de geraspte kaas en het eiwit tot een geheel.
4. Smeer het bladerdeeg in met de pesto. Verdeel vervolgens het paprika mengsel over de lange kant van elk van de bladerdeegvellen. Verdeel hier vervolgens het kaasmengsel voer.
5. Vouw de bladerdeegvellen dicht en plak deze vast (je kunt hiervoor heel makkelijk een vork gebruiken). Bestrijk de rollen met eigeel en strooi er eventueel sesamzaadjes overheen.
6. Snijd de rollen (eventueel) in stukjes en bak ze vervolgens af op 180 graden voor ongeveer 25 minuten of in ieder geval totdat de hapjes mooi goudbruin zijn.
Smakelijk!