Voorkeuren

Maaltijd

geroosterde prei salade

Een heerlijke salade die je ook heel goed als bijgerecht kunt gebruiken. De salade kun je bij de lunch eten maar ook zeker als diner. En ik ben gek op prei en dus ook op deze salade. Heerlijk met burrata! Wil je de salade uitbreiden, is gesneden sla erbij heel goed. Leg deze erbij maar je kunt het ook onder op het bord leggen, dan de burrata eroverheen en dan de prei en champignons.  

Benodigdheden voor 2 salades of 2 á 3 bijgerechten

  • 3 preien
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 1 bol burrata
  • rasp van een halve bio citroen
  • flinke hand fijngehakte verse peterselie
  • 2 el hazelnoten
  • Peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de preien overlangs door en spoel het zand eruit. Snijd het donkergroene gedeelte eraf.
    2. Snijd de witte delen in 2 of 3 gelijke stukken en leg de stukken prei op een ovenplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Dek af met aluminiumfolie en bak de prei 30 minuten. Verwijder daarna de folie en bak de prei nog 15 minuten, tot ze vanbuiten mooi goudbruin zijn.
    3. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de oesterzwammen in 10 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Hak de hazelnoten.
    5. Snijd de bol burrata doormidden en verdeel over twee borden. Trek de burrata met een vork uit elkaar om hem over de borden te verspreiden. Rasp de schil van een halve citroen over de burrata. Verdeel de gegrilde prei stukken erover en sluit af met gebakken champignons, gehakte hazelnoten, peterselie en eventueel nog een drizzle goede olijfolie.

    Tip: lekker met (volkoren) spaghetti en / of een stukje gegrilde kip! Breng eventueel de spaghetti op smaak met zout en peper en een flinke lepel pesto. 

              Terug naar overzicht
              © 2024
              Created by LR Internet