gezonde pannenkoekjes met appel of blauwe bessen

Pannenkoeken, daar kan ik mijn mannen heel blij mee maken. Maar ik vond altijd dat de standaard Hollandse pannenkoeken geen voldoening gaven. Ze vullen maar ze hebben bijna geen voedingsstoffen. Deze pannenkoeken hebben al heel veel meer voedingsstoffen. Door het gebruik van veel eieren, volkoren meel en cottage cheese. En ze zijn goed gekeurd thuis! Heerlijk als ontbijt maar zeker ook als lunch of diner. Heerlijk met appel en blauwe bessen.

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 200 gram cottage cheese 
  • 80 gram tarwe-, volkoren- of speltmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • Boter om te bakken (met voorkeur roomboter)
  • Eventueel appel of blauwe bessen 

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren en eiwitten met de bloem, cottage cheese, kaneel en het bakpoeder in een kom en meng tot een glad beslag.
  2. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de pannenkoekjes een voor een. Schep per pannenkoekje een halve soeplepel beslag in de pan en bak een paar minuten aan beide kanten. Let op: het beslag is vrij dik, verspreid het daarom met je spatel.
  4. Voor de appelpannenkoekjes doe je een paar schijfjes appel op het beslag in de pan en bak dan aan beide kanten mooi bruin.

 

Opdienen:

Leg de pannenkoeken op een bord en doe er naar wens ahornsiroop of honing overheen. Bij de appelpannenkoekjes kun je stukjes appel met kaneel erbij leggen. Bij de naturel pannenkoekjes zijn blauwe besjes heel lekker! 

 

Smakelijk!!

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet