halloumi salade

Heerlijke knapperige salade met lekkere, zoute halloumi. Een keer iets anders dan ijsbergsla met tomaat en komkommer.

Je kunt de salade goed als lunch eten maar zeker ook als avondeten. Serveer er dan een lekker brood bij met mahumara. En lekker watermeloen. Zeker een vullende maaltijd.

 

Ingrediënten voor 2 personen voor de lunch of 1 persoon als maaltijdsalade 

    • 1 handje sperziebonen
    • 1 handje peultjes
    • 1 handje sugarsnaps in stukjes gesneden
    • 1 handje rucola
    • 1 handje salademix
    • 1 stukje halloumi van ongeveer 200 gram
    • 1 tl zout
    • 1 handje pijnboompitten

    Voor de dressing:

    • 150 ml olijfolie
    • 80 ml appelazijn
    • 5 takjes basilicum
    • 1 sjalot
    • 1 teentje knoflook
    • 1 el honing
    • peper / zout

    Bereidingswijze:

    1. Doe de sperziebonen samen met het zout in kokend water en kook ze ongeveer 2 minuten. Doe dan de peultjes en de sugarsnaps erbij en kook nog eens 3 minuten, of in ieder geval tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af en laat ze afkoelen naar jouw wens. Je kunt de salade koud maar zeker ook lauwwarm eten.
    2. Snijd ondertussen de halloumi in plakken van ongeveer 1 centimeter en bak ze in een hete pan met olie mooi bruin. Dit duurt niet lang, dus let goed op. Doe er geen zout op, de kaas is van zichzelf al lekker zout.
    3. Doe voor de dressing alle ingrediënten in een keukenmachine en laat dit draaien tot de basilicum fijngemalen is en het geheel een beetje groen kleurt. Voeg vervolgens in delen de olijfolie toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
    4. Leg de salade op een bord en hier overheen de rucola. Drapeer vervolgens de verschillende boontjes op een bord. Leg dan de halloumi over de boontjes. Dan sprenkel je de dressing over het gerecht. Als laatste doe je er de pijnboompitjes bij. Maak het eventueel af met fijngesneden bosui en verse rode peper.

    Smakelijk! 

    Terug naar overzicht
    © 2025
    Created by LR Internet