koninginnensoep

Deze koninginnensoep is niet alleen voor op koningsdag! Deze is altijd heerlijk.
Ken je die soep van honig nog? Die je met water moest aanlengen? Met stukjes mais en erwt erin? Ik wel... Mijn moeder maakte die regelmatig. Vroeger vond ik dat heerlijk. Maar nu maak ik niets meer met pakjes en zakjes. Omdat dit zoveel lekkerder is. Zo ook deze soep. Kost iets meer tijd dan met een honig poedertje maar dan is je soep zoveel lekkerder! Echt de moeite waard om het zelf te maken. En makkelijk te bewaren en op te warmen.

 

Ingrediënten voor 4 grote kommen soep

  • 1 ui
  • 1 prei
  •  250 gram winterpeen
  •  50 gram ongezouten roomboter
  •  350 ml kippenbouillon
  •  2 el tarwebloem
  •  700 ml water
  •  125 ml verse slagroom

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui. Was de prei en snijd in ringen. Schil de winterpeen en snijd fijn.
  2. Verhit de helft van de boter in een pan. Fruit de ui 3 minuten en voeg de prei en de winterpeen toe. Laat ongeveer 10 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  3. Voeg de bloem toe aan de groenten en bak al roerend ongeveer 3 minuten mee. Schenk de bouillon en het water erbij en breng aan de kook. Laat nog 5 minuten koken.
  4. Pureer vervolgens de soep met de staafmixer zo glad mogelijk.
  5. Voeg de rest van de boter en de slagroom toe. Verwarm maar breng niet aan de kook.
  6. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en maak af met een beetje slagroom en verse bieslook.

Om het helemaal af te maken, voeg erwtjes en mais toe aan de soep. Net als honig deed.

Smakelijk! 

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet