Zo’n heerlijke smaakmaker en ik heb altijd iets in de koelkast staan. Ik probeer het vaak zelf te maken omdat ik dit veel lekkerder vind. Maar voor de zekerheid heb ik ook een potje in de kast staan omdat ik vaak pesto gebruik als smaakmaker voor veel gerechten.
Zelf maken is heel makkelijk. Je pakt alle ingrediënten bij elkaar en doet ze in een keukenmachine. Even aanzetten totdat het allemaal lekker is fijngemalen. En klaar is de pesto. Doe het in een potje en zet in de koelkast. De olijfolie kan dan wat harder worden, maar dat is geen probleem. Als je het verwarmt, wordt het weer vloeibaar.
Het leuke is van pesto, dat je het hoofdingrediënt heel goed kunt vervangen. Ik heb het laatst door rucola gedaan. Dit was heerlijk, je krijgt dan een iets pittige pesto.
TIP: Vervang de basilicum door rucola. Basilicum maakt de pesto iets zoeter en rucola iets pittiger.
Smakelijk!