Voorkeuren

Maaltijd

pesto

Zo’n heerlijke smaakmaker en ik heb altijd iets in de koelkast staan. Ik probeer het vaak zelf te maken omdat ik dit veel lekkerder vind. Maar voor de zekerheid heb ik ook een potje in de kast staan omdat ik vaak pesto gebruik als smaakmaker voor veel gerechten.

Zelf maken is heel makkelijk. Je pakt alle ingrediënten bij elkaar en doet ze in een keukenmachine. Even aanzetten totdat het allemaal lekker is fijngemalen. En klaar is de pesto. Doe het in een potje en zet in de koelkast. De olijfolie kan dan wat harder worden, maar dat is geen probleem. Als je het verwarmt, wordt het weer vloeibaar.

 Het leuke is van pesto, dat je het hoofdingrediënt heel goed kunt vervangen. Ik heb het laatst door rucola gedaan.  Dit was heerlijk, je krijgt dan een iets pittige pesto.

Benodigdheden voor 1 portie: 

  • 40 gram pijnboompitten
  • 30 gram basilicumblaadjes (vers)
  • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1 teen knoflook
  • 90 ml olijfolie
  • Snuf zout
  • zwarte peper, paar druppels citroensap (optioneel) 

Bereidingswijze

      1. Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpannetje tot ze licht verkleurd zijn. Laat daarna even afkoelen.
      2. Doe de basilicumblaadjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
      3. Voeg vervolgens de Parmezaanse kaas, zout, pijnboompitten, knoflook en de olijfolie toe. Mix dit in de keukenmachine tot een mooie pesto.
      4. Je kunt hem zo fijn of grof malen als je zelf lekker vindt.
      5. Voeg naar smaak wat citroensap en versgemalen zwarte peper toe. Even omscheppen, proeven en klaar is je zelfgemaakte groene pesto! 

      TIP: Vervang de basilicum door rucola. Basilicum maakt de pesto iets zoeter en rucola iets pittiger. 

      Smakelijk! 

      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet