Voorkeuren

Maaltijd

portabello carpaccio

Een keer iets anders dan rundercarpaccio of zelfs zalmcarpaccio. Deze portabello carpaccio is gezond, lekker, een verrassing in de mond en vegetarisch. Je gasten zullen verrast zijn!  

Ingrediënten voorgerecht voor 4 personen  

  • 4 portabello’s
  • 2 el balsamico azijn
  • 3 el sojasaus
  • 5 el (truffel) olie
  • 1 el verse tijm
  • Peper en zout
  • 250 gram venkel
  • 1 el citroensap
  • 5 el olijfolie
  • 50 gram rucola
  • 2 el geroosterde pijnboompitten 

Bereidingswijze:

  1. (kan een ½ dag van te voren). Veeg de portabello’s schoon en verwijder de steeltjes. Snijd de hoedjes in hele dunne plakjes. Klop in een diep bord azijn, sojasaus, (truffel)olie, tijm, peper en zout (naar eigen smaak) tot een marinade. Wentel de portobello-plakjes erdoor en laat ze minimaal 1 uur marineren. Keer ze regelmatig om.
  2. Maak de venkel schoon. Snijd de knol in vieren en schaaf de venkel in flinterdunne reepjes. Blancheer de venkel 1 minuut in de kokend water. Spoel meteen af met koud water en laat goed uitlekken. Klop in een kom het citroensap met 2 el olijfolie en peper en zout naar eigen smaak tot een dressing. Schep de venkel erdoor en laat dit tot gebruik afgedekt staan.
  3. Pureer de rucola met 3 el olijfolie en snuf zout in de keukenmachine of staafmixer en zet tot gebruik koel weg.
  4. Schaaf de parmezaanse kaas in flinters.
  5. Spreid de plakjes portobello uit op 4 grote boren. Meng de helft van de Parmezaanse kaas door de venkel en maak hiervan in het midden van de borden een bergje. Verdeel de rest van de kaas, de pijnboompitten en rucola-puree over de portobello-plakjes. Garneer met wat rucola. Maak eventueel nog af met wat zout naar eigen smaak.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet