Voorkeuren

Maaltijd

truujesoep alla judith

Een echte carnavalssoep. Bedacht door tante Truuj uit Blerick en nu verrijkt door mij.

Rijkgevuld, lekker een beetje vettig en dus een goede bodem voor de carnaval!

Ik heb er iets meer groente aan toegevoegd, dat is eigenlijk het enige wat anders is. En dus nog steeds heerlijk om een flinke pan van in huis te hebben. Niet alleen met carnaval maar gewoon altijd.

Ingrediënten voor 8 kommen soep

    • 500 gram kippengehakt
    • 1 winterwortel in kleine blokjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij in schijfjes gesneden
    • 1 steel prei, grof gesneden
    • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 pot witte bonen
    • 1 blikje tomatenpuree
    • 1 blik tomatenstukjes
    • 600 ml groentebouillon
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 el bruine suiker

    Bereidingswijze:

        1. Bak in grote soeppan met een scheut olijfolie het gehakt rul.
        2. Voeg vervolgens de uien en knoflook toe en bak nog even mee totdat de uien glazig kijken. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak nog even mee totdat deze gaat glanzen. Blijf goed roeren zodat de tomatenpuree niet verbrand.
        3. Voeg vervolgens het blik tomatenstukjes en de groentebouillon toe en roer goed door zodat er een soep ontstaat.
        4. Doe dan de wortel, bleekselderij, prei en paprika erbij een laat ongeveer 15 minuten meekoken of in ieder geval totdat de groenten gaar zijn.
        5. Voeg de chilipoeder, de bruine suiker en de witte bonen toe en roer goed door. Proef de soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Klaar is de soep!

      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet