Voorkeuren

Maaltijd

Zoete aardappel, bloemkool, pompoen gratin

Dit is heerlijk! Romig, beetje pittig en een zoete ondertoon van de zoete aardappel.

De combinatie van deze groenten is echt heerlijk. Het romige en ziltige van de pompoen, het zoete van de aardappel en de bittere ondertoon van de bloemkool. Dit met het pepertje en de bosui in de saus maakt het gerecht heerlijk. Combineer er hachee bij of een lekker biefstukje. Wil je het vegetarisch houden, maak dan een lekkere salade met nootjes erin samen met vegetarische balletjes. 

Benodigdheden voor bijgerecht voor 2 personen 

  • 250 gram zoete aardappel (ongeveer 2 aardappels)
  • 250 pompoen (ongeveer ¼ pompoen)
  • 200 bloemkool in roosjes (ongeveer 5 roosjes)
  • 3 bosuitjes
  • 1 rode peper
  • 200 ml slagroom
  • 1 ei
  • 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Schil de zoete aardappels en de pompoen en laat de bloemkoolroosjes zo groot mogelijk. Maak met de mandoline van alle drie de groenten dunne schijfjes van 2 cm ongeveer. Dit kan natuurlijk ook met een mes maar met de mandoline is een stuk makkelijker.
  2. Snijd de bosui en rode peper in dunne ringen. (wil je het minder pittig, haal dan de zaadjes uit de rode peper)
  3. Doe de slagroom en het ei in een kom en kluts deze. Doe dan de bosui, de peper, de kaas, de pompoenschijfjes, de bloemkoolschijfjes en de zoete aardappel schijfjes erbij. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe. Roer goed door.
  4. Vet een ovenschaal in met boter en doe het mengsel hierin. Druk het een beetje plat.
  5. Zet het vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 35 minuten.

Tip: bij het snijden van de bloemkool hield ik veel kleine stukjes over. Deze legde ik apart voor een andere ovenschotel of ander gerecht. Ik gebruik alleen de platte stukjes. 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet