Dit is heerlijk! Romig, beetje pittig en een zoete ondertoon van de zoete aardappel.
De combinatie van deze groenten is echt heerlijk. Het romige en ziltige van de pompoen, het zoete van de aardappel en de bittere ondertoon van de bloemkool. Dit met het pepertje en de bosui in de saus maakt het gerecht heerlijk. De voorbereiding kost niet veel tijd en je hebt iets heerlijks op tafel staan. Gewoon voor door de week!
Benodigdheden voor hoofdgerecht voor 3 à 4 personen
- 250 gram zoete aardappel (ongeveer 2 aardappels)
- 250 pompoen (ongeveer ¼ pompoen)
- 200 bloemkool in roosjes (ongeveer 5 roosjes)
- 3 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1 el groentebouillonpoeder
- 400 gram gemengd gehakt
- 200 ml slagroom
- 1 ei
- 100 gram parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappels en de pompoen. Snijd deze in blokjes en de bloemkool in ongeveer even grote roosjes.
- Snijd de bosui en peper in dunne ringen. (wil je het minder pittig, haal dan de zaadjes uit de rode peper)
- Doe de slagroom en het ei in een kom en kluts deze. Doe dan de bosui, de peper, de kaas en de groentebouillonpoeder erbij en zet apart.
- Bak in een wok met boter de bloemkool, pompoen en zoete aardappel aan. Ongeveer 5 minuten.
- Rul in een andere pan ondertussen het gemengd gehakt bruin met zout en peper.
- Als het gehakt klaar is doe je dit vervolgens bij de groenten en schenk je het slagroommengsel erbij. Goed doorroeren.
- Vet een ovenschaal in met boter en doe het mengsel hierin. Druk het een beetje plat.
- Zet het vervolgens in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 30 minuten.
De voorbereiding duurt ongeveer 20 minuten. Dan nog een half uur in de oven en klaar! Als je iets meer maakt kun je het de volgende dag weer opwarmen. Voor als je later thuis bent van het werk. Als het bereid is, kun je het ongeveer twee dagen in de koelkast bewaren.
Smakelijk!