Voorkeuren

Maaltijd

zomerse groene lasagne

Wederom een heerlijk vegetarisch gerecht. Hier ben je wel iets langer mee bezig maar dan heb je ook een heerlijk gerecht op tafel staan. Dit is vegetarisch maar je kunt er ook lekker tonijn uit blik aan toevoegen.

Als je gasten krijgt heb je iets lekkers op tafel staan. Samen met een lekker versgebakken stokbrood en een heerlijke salade heb je iets fantastisch op tafel staan. En een voordeel is ook, je kunt het van tevoren klaar maken en als de gasten er zijn hoef je alleen nog maar de lasagne in de oven te zetten. Kun je dus heerlijk mee borrelen met je gasten!

 

Benodigdheden voor 2 personen 

  • Ongeveer 5 (volkoren) verse lasagne bladen.
  • 100 gram bimi
  • 100 gram doperwten uit de diepvries
  • 10 plakjes courgette
  • 200 gram spinazie
  • 100 gram geraspte kaas naar eigen keuze
  • 250 ricotta
  • 100 ml volle melk
  • 1 el pesto
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

    1. Bak de ui en knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie. Doe ondertussen in een mengkom de ricotta, melk, de pesto en een tl zout en meng hier de ui en knoflook doorheen. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Dit is je saus voor de lasagne. Zet opzij.
    2. Bak in dezelfde koekenpan de bimi even kort aan, ongeveer 2 minuten. (ik heb de bimi in de lengte doorgesneden anders is het te dik voor in de lasagne). Bak daarna de spinazie aan totdat hij geslonken is.
    3. Vet een kleine ovenschaal in met wat olijfolie. Maak 1 dun laagje van de saus en leg hier een laagje lasagnebladen overheen.
    4. Verdeel de hoeveelheid groenten in tweeën en leg 1 helft op de lasagnebladen. Doe hier 1/3 van de overgebleven saus overheen.
    5. Herhaal weer een laag met de lasagnebladen en met de groenten en 1/3 van de saus.
    6. Dek deze weer af met een laag lasagnebladen. Als laatste doe je de overgebleven saus eroverheen en een lekkere dikke laag geraspte kaas.
    7. Zet een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden en klaar is je lasagne. 

    De saus kan een beetje dunner blijven. Dat vind ik persoonlijk lekker. Als je een dikkere saus wilt hebben, doe je minder melk bij de ricotta.

    Als je geen verse lasagnebladen kunt vinden, pak dan langer houdbare lasagnebladen en kook deze dan ongeveer 5 minuten in water tot ze iets zachter zijn.

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2023
    Created by LR Internet