Voorkeuren

Maaltijd

zomerse groene lasagne

Wederom een heerlijk vegetarisch gerecht. Hier ben je wel iets langer mee bezig maar dan heb je ook een heerlijk gerecht op tafel staan. Dit is vegetarisch maar je kunt er ook lekker tonijn uit blik aan toevoegen.

Als je gasten krijgt heb je iets lekkers op tafel staan. Samen met een lekker versgebakken stokbrood en een heerlijke salade heb je iets fantastisch op tafel staan. En een voordeel is ook, je kunt het van tevoren klaar maken en als de gasten er zijn hoef je alleen nog maar de lasagne in de oven te zetten. Kun je dus heerlijk mee borrelen met je gasten!

 

Benodigdheden voor 6 personen 

  • Ongeveer 8 verse lasagne bladen
  • 100 gram broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 100 gram doperwten uit de diepvries
  • 20 plakjes courgette
  • 400 gram spinazie
  • 2 grote tomaten in schijfjes gesneden
  • 200 gram geraspte kaas naar eigen keuze
  • 400 ricotta
  • 2 eieren
  • 100 ml volle melk
  • 2 el pesto
  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Bak de ui en knoflook aan in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens (eventueel in delen) de spinazie toe en bak mee zodat de spinazie slinkt. Breng dit op smaak met zout en peper. Doe ondertussen in een mengkom de ricotta, melk, de eieren en de pesto en 1,5 tl zout en meng hier de ui en knoflook doorheen. Zorg dat het een glad mengsel wordt. Dit is je saus voor de lasagne. Zet opzij.
  2. Vet een kleine ovenschaal in met wat olijfolie. Maak 1 dun laagje van de saus en leg hier een laagje lasagnebladen overheen.
  3. Verdeel de hoeveelheid groenten in tweeën en leg 1 helft op de lasagnebladen. Zorg dat de laag groenten overal ongeveer even dik is. Doe hier vervolgens 1/3 van de overgebleven saus overheen.
  4. Herhaal weer een laag met de lasagnebladen en met de groenten en 1/3 van de saus.
  5. Dek deze weer af met een laag lasagnebladen. Als laatste doe je de overgebleven saus eroverheen en een lekkere dikke laag geraspte kaas.
  6. Zet een half uur in een voorverwarmde oven van 180 graden en klaar is je lasagne. 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet