Als klein meisje hield ik al van koken. Ik had een speelgoed keukentje, later een Barbie keuken en al vroeg begon ik “echt” te koken. Ik hielp mam dan met koken en pakte het al snel genoeg zelf op. Mijn eerste kookboek kocht ik toen ik 16 was. En daarmee was de hobbykok geboren. En wat ooit begon als een passie voor koken in mijn eigen keuken, is uitgegroeid tot mijn dagelijks werk. Ik heb van mijn liefde voor smaken, creativiteit en het samenbrengen van mensen mijn beroep mogen maken. Elke dag mag ik anderen inspireren met heerlijke gerechten en laten ontdekken hoe leuk en toegankelijk koken kan zijn.
In mijn kookworkshops neem ik je op een culinaire ontdekkingsreis, waarin ik je inspireer met verrassende smaken, creatieve combinaties en verschillende technieken. Ik wil je prikkelen om buiten je comfortzone te koken, nieuwe ingrediënten te ontdekken en met plezier en zelfvertrouwen in de keuken te staan. Laat je verrassen op deze gezellige en leerzame avonden.
Alle recepten zijn speciaal ontworpen zodat je ze thuis gemakkelijk zelf kunt bereiden. Met toegankelijke ingrediënten, slimme technieken en duidelijke uitleg, zorg ik ervoor dat je vol vertrouwen en plezier verder kunt koken in je eigen keuken. Zo kun je niet alleen tijdens de workshop genieten, maak ook daarna blijven experimenteren thuis.
Kleine appeltaartjes, grote appeltaart, appelmuffins, appelcake. Allemaal varianten waar ik heel blij van word. Maar het allerlekkerste vind ik een stuk warme appeltaart met vanillesaus en kaneelijs. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!
Stoofpotjes, combinatie van heerlijke kruiden en specerijen en de combinatie van zoet en hartig. Allemaal aanwezig in dit heerlijke gerecht. Pittig door de harissa, zoet door de gedroogde vruchten en kaneel en heerlijke gestoofde, malse kip maken de Tajine voor mij een favoriet. Als laatste mag de geur van het gerecht niet ontbreken. Terwijl de tajine staat de stoven op het fornuis wordt er zo’n heerlijke geur verspreidt. Daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!
Dumplings, loempia’s, bao-buns, gyoza’s. Als je deze klaar maakt, maak je mij heel blij. Het liefste opeten met heerlijke dipsauzen en met stokjes eten. Alles wat erbij hoort! Allemaal wel het liefste zelfgemaakt. De eer van het koken komt dan ook eens naar voren.
Deze hapjes doen me ook denken aan de reizen die ik in Azië heb mogen maken. Als ik deze hapjes eet, denk ik terug aan deze mooie reizen. Het is dus niet alleen de smaak van de hapjes maar ook het gevoel wat ze me geven. En daar mag je me ’s nachts voor wakker maken!
Kaas, kaas, kaas, kaas, heel veel soorten. Ik weet niet hoe ik moet omschrijven wat ik er lekker aan vind. Het romige, de complexe smaken, het pittige, de combinatie met wijn en welke smaak ze toevoegen aan diverse gerechten. Allemaal dingen die ik zo lekker en leuk vind aan kaas. Eigenlijk vind ik het gewoon lekker. En daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!
In alle vormen en maten. Eigenlijk vind ik alle pasta’s lekker maar met name de lasagne heel lekker. Het liefste maak ik de lasagne vellen zelf maar als ik tijd tekort kom dan pak ik de verse lasagnebladen in de supermarkt. Het maakt me niet uit welke saus erin zit, als het maar van die heerlijke romige saus bevat, opgebouwd met zachte lasagne vellen en dan die heerlijke krokante kaas erbovenop. Meer heb je niet nodig voor een bord comfort food. En daar kun je me ’s nachts voor wakker maken!