Voorkeuren

Maaltijd

Aspergesalade

Een heel makkelijk en heerlijk recept om in de lente te serveren. En omdat je de asperges bakt, blijven ze lekker knapperig en krijgen ze een heerlijke smaak. Een keer iets anders dan koken met ei en ham. Maak een grote schaal en zet hem midden op tafel zodat iedereen vanaf kan scheppen.

Ik heb deze salade met een paar ingrediënten gemaakt zodat de asperge ook echt de hoofdrol krijgt. Wil je er toch nog iets aan toevoegen dan is gekookt ei lekker, gebakken spinazie of gebakken garnalen heerlijk. Je kunt de vis natuurlijk vervangen door beenham en wil je het vegetarisch eten dan voeg je er alleen gekookt ei aan toe.

Benodigdheden voor een maaltijdsalade voor 1 persoon of een brunchgerecht voor 2à3 personen 

  • 6 lange asperges
  • Een hand vol rucolasalade
  • 6 lange linten komkommer
  • 75 gram gerookte zalm
  • 75 gram warm gerookte zalm
  • Honing mosterd dressing
  • Snuf zout
  • olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Snijd de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Maak de kopjes iets langer en leg deze apart.
  2. Doe in een koekenpan een scheut olijfolie en laat deze warm worden. Bak dan de stukjes asperges even op hoog vuur en daarna nog 5 minuten op middelhoog vuur met een snuf zout. Voeg op de helft ongeveer de kopjes toe (deze zijn sneller klaar)
  3. Leg op een bord de sla en drapeer de komkommerlinten eroverheen. Leg dan in stukjes de zalm erbij en druppel dan de dressing eroverheen.
  4. Leg als laatste de stukjes asperges erbij. Ik vind het het lekkerste als de asperges nog warm zijn, dan krijg je een lauwwarme salade. Maar je kunt ze ook koud serveren.

 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet