Aspergesalade

Een heel makkelijk en heerlijk recept om in de lente te serveren. En omdat je de asperges bakt, blijven ze lekker knapperig en krijgen ze een heerlijke smaak. Een keer iets anders dan koken met ei en ham. Je kunt het als voorgerecht, als hoofdgerecht maar ook als salade serveren dus. 

Benodigdheden voor een voorgerecht voor 2 personen

  • 6 grote asperges
  • 100 gram gerookte zalm
  • 1 courgette
  • 50 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 1 el diverse verse kruiden fijngesneden

Voor de dressing

  • 150 ml olijfolie
  • 80 ml appelazijn
  • 5 takjes basilicum
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • peper / zout

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de dressing. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en laat dit draaien totdat de basilicum fijn genoeg is. Proef of er eventueel zout of peper bij moet. Zet apart.
  2. Snijd de courgette met een dunschiller in linten. Doe de roomboter in een pan en bak de courgette met een beetje zout en peper kort aan zodat deze net een beetje zacht wordt maar nog wel een beetje knapperig wordt. Zet apart.
  3. In dezelfde koekenpan ga je de asperges grillen. Voeg eventueel nog een klein beetje boter toe en laat de pan lekker warm worden. Doe de asperges in de pan en gril totdat de asperges net gaar zijn. Dit kun je testen door er met een vork in te prikken.
  4. Pocheer ondertussen twee eitjes. Je kunt dit ook vervangen door de eitjes zacht te koken.
  5. Snijd de kruiden fijn.
  6. Maak nu het bord op. Leg de asperges op een bord. Leg hier overheen de courgettelinten en verdeel dan de gerookte zalm eroverheen. Leg hier bovenop je eitje. Verdeel de verse kruiden eroverheen en maak af met wat dressing.

Smakelijk! 

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet