Voorkeuren

Maaltijd

bietensalade

Makkelijk, gezond en lekker. Wist je dat rode bieten de meeste ijzer bevatten van alle groenten? En dat ze bomvol antioxidanten zitten? Beide heel goed voor je gezondheid. Ook kun je rode biet als een natuurlijke kleurstof gebruiken. Maak er bijvoorbeeld roze pannenkoekjes van.

 Deze salade zit vol met rode biet en nog meer andere gezonde ingredienten. Appel, natuurlijk ook bomvol vitaminen en mineralen en lekker zoet in dit gerecht, walnoten die veel omega 3 bevatten en komkommer wat onder andere boordevol water zit (95%). Zeker maken dus voor de lunch maar zeker ook voor het diner met een soepje of stokbroodje.

Benodigdheden voor een lunch voor 2  personen

  • 2 grote rode bieten, voorgekookt
  • 1 appel
  • Halve komkommer
  • 125 gram zachte geitenkaas (zonder honing)
  • Handje vol walnoten (rauwe walnoten)
  • Handje rucola
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 el balsamico crème

    Bereidingswijze

          1. Snijd de rode biet, de komkommer en de appel in dunne schijfjes. Ik doe dit met een mandoline maar met een mes kan dit ook. De appel begin ik gewoon aan de buitenkant en snijd ik door totdat ik de kroos tref en dan pak ik de andere kant nog. De resterende appel kun je in blokjes snijden en eventueel door de rucola mengen.
          2. Leg vervolgens de schijfjes op een bord of plank zoals jij het wil.
          3. Verdeel hier overheen de geitenkaas in stukjes en de walnoten in kleinere stukjes. Leg als laatst een toef rucola erop. Als laatste sprenkel je de olijfolie, de balsamico crème en de honing eroverheen en klaar is je salade.

           Tip: Je kunt de biet, appel en komkommer ook in blokjes snijden en alles door elkaar mengen. Dit is handiger meenemen naar bijvoorbeeld je werk. Let wel op dat de rode biet kan afgeven en de komkommer, appel en geitenkaas enigszins roze kunnen kleuren.

                    Terug naar overzicht
                    © 2024
                    Created by LR Internet