blauwe bessen pannenkoekjes

Pannenkoeken, wie wordt daar nou niet blij van? Ik vind ze heerlijk en mijn mannen al helemaal maar soms wil ik dan weleens iets anders. 

Deze pannenkoeken zijn luchtig, fruitig en lekker fris door de toevoeging van hüttenkase. Gewoon een keer een andere heerlijke pannenkoek. 

Het beslag is best dik en je moet iets beter oppassen met bakken. Voor de rest net zo makkelijk als de oerhollandse pannenkoek. 

Benodigdheden

  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 200 gram cottage cheese 
  • 80 gram tarwe-, volkoren- of speltmeel
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • Boter om te bakken 
  • Een hand vol (diepvries) blauwe bessen. 

Bereidingswijze

  1. Doe de eieren en eiwitten met de bloem, cottage cheese, kaneel en het bakpoeder in een kom en meng tot een glad beslag. Roer dan de blauwe bessen door het beslag. 
  2. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de pannenkoekjes een voor een. Schep per pannenkoekje een halve soeplepel beslag in de pan en bak een paar minuten aan beide kanten. Let op: het beslag is vrij dik, verspreid het daarom met je spatel.

Leg de pannenkoeken op een bord en doe er naar wens ahornsiroop of honing overheen.  

Smakelijk!!

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet