Voorkeuren

Maaltijd

bloemkool broccoli curry

Dit is een makkelijk te bereiden vegetarisch gerecht. Licht pittig door de garam masala kruiden. Garam masala is een Indisch kruidenmengsel in veel varianten. Welke variant het is, ligt aan de regio van Indië waar het mengsel gemaakt is. Bij sommige regio’s doen ze er anijs is. Dit is niet mijn favoriet en kan redelijk overheersen in het gerecht. Daar kies ik persoonlijk niet voor. Ik gebruik de garam masala van Jonnie Boer, bij bijna elke supermarkt wel te krijgen. Kijk dus goed bij de ingrediënten welke specerijen en kruiden erin zitten!

Ingrediënten voor hoofdgerecht voor 4 personen

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden of uitgeperst
  • 800 gram bloemkoolroosjes en broccoliroosjes
  • 2 el garam masala
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 groentebouillontablet
  • 2 el gembersiroop
  • 250 ml kokosroom
  • 100 ml water
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Fruit de gesnipperde ui aan in de pan in een scheutje olijfolie. Doe na 1 minuut de knoflook erbij en fruit nog 1 minuutje aan.
  2. Voeg vervolgens de broccoli- en bloemkoolroosjes (de roosjes moeten ongeveer even groot zijn) toe en de 2 el garam masala. Bak nog ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, gembersiroop, het bouillonblokje, water en kokosroom toe en laat ongeveer 15 minuten op laag vuur pruttelen of in ieder geval tot de groenten zacht maar nog een beetje knapperig zijn. Klaar is de curry!

 

Tip: serveer met zilvervliesrijst of volkorencouscous. Je hebt in bijna elke supermarkt nu ook zilvervliesrijst met spelt en quinoa. Ook heerlijk en heel gezond door de verschillende granen. Een schijfje limoen of citroen maakt het gerecht helemaal af

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet