Voorkeuren

Maaltijd

Bloemkoolrijst met spinazie en zalm

Wat is dit heerlijk zeg en heel snel klaar, ik heb het binnen een kwartier op tafel staan! Ik eet het vaak als lunch maar met warm weer is dit zeker ook lekker als diner. Serveer er een lekkere salade caprese bij en voila, een heerlijke avondmaaltijd staat op tafel.

Dit gerecht zit ook boordevol groenten. Als je dit gerecht als lunch eet heb je zo al 325 gram groenten gegeten!

Benodigdheden voor een lunch van 2 personen 

  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram bloemkoolrijst
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • 100 gram champignons in stukjes gesneden
  • Sojasaus
  • Zout en peper
  • Kokosolie of olijfolie

Bereidingswijze

  1. Pak een grote wokpan en verhit hierin een eetlepel wokolie of een flinke scheut olijfolie.
  2. Bak de champignons kort aan en voeg dan de spinazie en bloemkoolrijst toe. Bak dit allemaal totdat de spinazie is geslonken.
  3. Doe vervolgens een scheut sojasaus en peper en zout naar eigen smaak erbij en bak dit even mee.
  4. Verdeel de groenten over twee borden en verdeel de warm gerookte zalm in stukjes eroverheen.
  5. Klaar is je gerecht al!

Lekker met een salade caprese en stokbrood. Houd je niet zo van zalm vervang dit dan door een stukje kipfilet, kortgebakken in de pan, of gerookte kip.

 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet