buratta salade met gepofte tomaat

Tomaat met mozzarella, de klassieke salade caprese. Heerlijk! Maar wat ik nog veel lekkerder vind, is buratta. Heerlijk romig. Ook weer lekker in een salade en deze kaas heeft niet veel nodig.

Pof de tomaatjes lekker in de oven en maak het af met een heerlijke basilicum dressing. Deze salade kan binnen 10 minuten op tafel staan. Lekker met knapperig turks brood. 

Benodigdheden voor een bijgerecht voor 4 personen 

  • 1 bol burrata
  • 100 gram kleine zoete tomaatjes
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie voor de tomaatjes
  • 4 el olijfolie voor de basilicum dressing
  • een hand vol verse basilicumblaadjes
  • rasp van een halve citroen
  • 1 el (witte) balsamico azijn
  • snuf zout
  • 1 el honing

Bereidingswijze

  • Meng de tomaatjes samen met 3el olie en de balsamico azijn in een ovenschaal. Bak ze op 200 graden in de oven voor ongeveer 15 minuten of in ieder geval tot ze opengesprongen zijn.
  • Voor de dressing doe je 4 el olijflolie, de basilicum, de citroenrasp, de azijn, de honing en een snuf zout in de keukenmachine. Maal tot een heerlijke dressing.
  • Snijd de bol burrata doormidden en klap hem open. Leg dit op het midden van een bord. Leg hieromheen de tomaatjes (al dan niet warm) en druppel hier naar eigen smaak de dressing overheen. Serveer met heerlijk knapperig brood!

Dit is heerlijk met stokbrood erbij of probeer het eens met pasta. Je mengt dan de pasta door de buratta, tomaatjes en basilicum dressing. Heel erg lekker! 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet