Voorkeuren

Maaltijd

buratta salade met gepofte tomaat

Tomaat met mozzarella, de klassieke salade caprese. Heerlijk! Maar wat ik nog veel lekkerder vind, is buratta. Heerlijk romig. Ook weer lekker in een salade en deze kaas heeft niet veel nodig.

Het wordt veel gegeten met rauwe tomaat in plakjes gesneden. Maar probeer het eens met geroosterde tomaatjes. Nog warm en dan de buratta erbij. Zo’n andere smaakbeleving. Zorg wel dat je stokbrood erbij hebt om in de heerlijke sappen te dippen die uit de tomaat komen en de knoflookolie.

Benodigdheden voor een bijgerecht voor 4 personen 

  • 1 bol buratta
  • ± 250 gram diverse tomaatjes (in kleur en grootte)
  • Flinke scheut olijfolie
  • 3 teentjes knoflook in plakjes gesneden
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Doe alle tomaatjes samen met de olie en de knoflook in een ovenschaaltje. Zorg dat alles knoflook zoveel mogelijk in de olie zit en dat er een goede laag onder in de schaal staat.
  • Zet de schaal voor 10 minuten in een voorverwarmde oven of in ieder geval tot het vel van de tomaatjes gescheurd is.
  • Pak een schaal en leg de tomaatjes op de schaal. Leg de bol buratta op of tussen de tomaatjes en besprenkel de tomaatjes met de heerlijke knoflookolie uit de ovenschaal. Dit mag ruim!
  • Voorzie de tomaatjes vervolgens van een goede snuf zout en peper en klaar is je salade. 

Dit is heerlijk met stokbrood erbij of probeer het eens met pasta. Je maakt van de saus en buratta dan een soort saus! Lekker.

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet