Voorkeuren

Maaltijd

Courgette, orzo ovenschotel

Dit is erg lekker en heel makkelijk voor als je gasten krijgt. Je bereidt het helemaal voor en als de gasten er zijn hoef je het alleen nog maar in de oven te zetten. En hoe leuk is het om deze ovenschotel op tafel te zetten! Lekker eten is niet alleen de smaak maar ook zeker wat je ziet en ruikt. 

In het recept staat ook hoe je dit gerecht makkelijk door de week kunt maken als je iets minder tijd hebt. Dan kun je vaker van dit gerecht genieten! 

 

Benodigdheden voor hoofdgerecht voor 2 personen 

    • 2 courgettes
    • 200 gram ricotta
    • 250 gram verse spinazie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • Zout en peper
    • 250 gram orzo
    • 400 ml water
    • 75 gram tomatenpuree
    • 1 blik tomatenstukjes
    • 1 el groentebouillon
    • 1 el suiker
    • Bakboter
    • 1 el Italiaanse kruiden
    • 100 gram geraspte kaas

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
    2. Snijd van de courgette lange slierten met een dunschiller. Probeer er zoveel mogelijk uit een courgette te halen, maar minimaal 20 slierten is het lekkerste voor het gerecht.
    3. Pak een pan en bak de helft van de ui en knoflook even aan. Doe dan de spinazie erbij en laat deze slinken. Roer dan de ricotta erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet even aan de kant.
    4. Pak een plank en leg daar een sliert courgette op. Leg op het einde van de sliert een theelepel spinaziemengsel en rol de sliert op. Leg aan de kant op een bord. Herhaal dit voor alle courgette slierten.
    5. Bak in een ovenbestendige pan de resterende ui en knoflook aan met een flinke klont boter. Roer vervolgens de orzo erdoorheen. Als deze bedekt is met de boter roer je de tomatenpuree erdoorheen. Deze laat je even bakken totdat de tomatenpuree glazig kijkt. Roer dan de tomatenstukjes met vocht en het water erdoorheen. Breng dit alles op smaak met de groentebouillon, zout, peper, italiaanse kruiden en de suiker.
    6. Leg vervolgens de courgette rolletjes met de opening naar boven in de pan op de orzo. Sprenkel hier de geraspte kaas overheen en zet voor 30 minuten in de oven. Als de orzo nog niet gaar is, laat het dan nog even een paar minuten staan totdat de orzo gaar is.

    Tip: Als je het jezelf makkelijk wilt maken, snijd dan de courgette (1 hele courgette is genoeg) in blokjes en bak deze mee met de ui en knoflook in de ovenbestendige pan. Als het orzo mengsel klaar is, dek dan de ovenschotel af met het spinaziemengsel en de geraspte kaas. Zet ook voor een half uur in de oven.

    Smakelijk!!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet