Bij ons een favoriet. Eerst maakte ik deze altijd met mayonaise en mosterd en diverse kruiden. Dit bevat natuurlijk veel calorieën en heb ik de helft van de mayo vervangen door yoghurt. Ik wil wel deze 50/50 van yoghurt en mayonaise omdat ik alleen yoghurt te zuur vind. En dit is een mooie balans. Ik eet het op een sandwich of op een cracker. Met of zonder zalm of gekookte ham, avocado, rucola. Allemaal toevoegingen die de eiersalade extra lekker maken! Ik maak altijd een flinke bak waar we de hele week van eten.
Benodigdheden voor ongeveer 10 sandwiches
- 10 eieren, hard gekookt
- 2 el griekse yoghurt
- 2 el mayonaise
- 0,5 el mosterd
- 1,5 tl zout
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el verse bieslook, fijngesneden
- 1 snuf chilipoeder
Bereidingswijze
- Snijd de eieren in kleine blokjes. (ik pak vaak de eiersnijder en haal de eieren er twee keer doorheen, na de eerste keer het ei even draaien zodat je blokjes krijgt)
- Meng verder alle ingrediënten door elkaar in een grote bak. Vind je de salade niet smeuïg genoeg roer er dan nog wat mayonaise doorheen. Vind je de salade niet kruidig genoeg roer er dan nog wat kerriepoeder door. Proef of je er genoeg zout in vindt zitten en wil je de salade iets pittiger, doe er dan nog wat chilipoeder doorheen. Het kan ook zijn dat je de pittige smaak van mosterd mist, roer er dan nog wat mosterd doorheen!
- De salade is klaar om te eten. Maak er een sandwich van of eet de salade gewoon lekker op een toastje.
Tips: meng er hamblokjes doorheen!