fried rice

Een heerlijk gerecht om te maken met rijst die je over hebt van een ander gerecht. Het is snel klaar, met name als je al gekookte rijst hebt staan. Ik gebruik zilvervliesrijst. Heel gezond! Verder zitten er veel eiwitten in door de toevoeging van kip en ei. Maar het belangrijkste is dat het gewoon heerlijk is!!

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 400 gram gekookte zilvervliesrijst
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 4 eieren, losgeklopt met eventueel een scheutje melk
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 bospeen, in schijfjes gesneden
  • 200 gram doperwtjes uit de diepvries
  • 1 ui en 2 tenen knoflook, fijngesnipperd
  • 2 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el chili saus
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el gefrituurde uitjes
  • Eventueel zout en peper

Bereidingswijze

    1. Bak in een wokpan met een scheutje olijfolie de kipfiletblokjes gaar met een beetje zout en peper. Haal ze vervolgens uit de pan en zet apart.
    2. Bak in dezelfde wokpan de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de erwten, de paprika en de bospeen toe en bak nog ongeveer 5 minuten mee op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de rijst toe en bak deze met de groenten mee op hoog vuur voor 1 minuut. Voeg vervolgens de ketjap, sojasaus, chilisaus en de gembersiroop toe en roer goed door. Bak het allemaal even mee zodat de rijst alle smaakmakers goed opneemt. Zet vervolgens het vuur lager. 
    3. Maak in het rijstmengsel een kuiltje. Doe het eimengsel hierin en bak alleen het ei gaar door af en toe roeren. Maak dus een roerei in het kuiltje. Als het ei gaar is roer je dit door de rijst heen. Voeg vervolgens de kip erbij en roer goed door. Proef of alles voor jou op smaak is.
    4. Serveer de fried rice met gebakken uitjes! Heerlijke smaakmaker.

    Smakelijk! 

    Terug naar overzicht
    © 2025
    Created by LR Internet