Voorkeuren

Maaltijd

geroosterde paprika soep

Heel makkelijk en heel lekker. Ik kan deze soep niet anders omschrijven. Rijk van smaak! Maak een flinke pan zodat je de rest van de week nog een heerlijk kom soep kunt maken.

 

Benodigdheden voor 6 grote kommen of 8 kleine kommen

  • 2 uien, in grove stukken gesneden
  • 2 wortels, in kleinere stukken gesneden
  • 4 rode paprika’s, schoongemaakt en door de helft gesneden
  • 2 tomaten, door de helft gesneden
  • 1 pot met witte bonen, uitgelekt
  • 2 tenen knoflook, schoongemaakt
  • Olijfolie
  • Snuf cayenne peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 el paprika poeder
  • Takje tijm
  • Tak rozemarijn
  • 500 ml groentebouillon
  • Zout en peper naar eigen smaak

Bereidingswijze

  1. Doe de uien, wortels, rode paprika’s, de tomaten, de witte bonen en de tenen knoflook in een ovenschaal. Doe er vervolgens een flinke scheut olijfolie overheen en alle droge kruiden en specerijen. Meng goed door. Als laatste leg je de takken rozemarijn en tijm erbij met een beetje olijfolie eroverheen en zorg dat deze de groenten goed raken.
  2. Zet de ovenschaal voor minimaal een half uur in een voorverwarmde oven van 220 graden of in ieder geval tot de groenten allemaal lekker zacht zijn. De groenten mogen lekker grillen.
  3. Als de groenten lekker zacht zijn haal je de schaal uit de oven. Laat het heel even een beetje afkoelen en haal vervolgens de rozemarijn en tijm uit de schaal. De resterende groenten en kruiden (samen met alle olijfolie die in de schaal achterblijft) doe je in een blender. Voeg vervolgens de groentebouillon toe en blend alles tot een lekkere, gladde soep. Als je deze nog te dik vindt, voeg je nog wat bouillon of water toe. Maak eventueel af met peper en zout.
  4. Schenk het over in een pan om weer warm te maken. Schenk het over in een soepkom en serveer eventueel met een kaastosti of heerlijk geroosterd brood.
TIP: Wil je een minder romige en dikke soep, laat dan de witte bonen weg

Smakelijk!!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet