Dit recept is 1 van mijn favorieten. Lekker pittige pompoen met een heerlijke fris, zure saus. Heel snel gemaakt en met veel andere gerechten of ingrediënten te combineren. En ook heel gezond. De saus is op basis van yoghurt en olijfolie en natuurlijk zijn pompoen en paprika ook gezond. De pitjes maken het helemaal af en zorgen voor de dagelijkse gezonde vetten!
Serveren:
Leg de pompoen en paprika op een bord en doe hier de saus overheen. Besprenkel met de laatste olijfolie en de pompoen- en pijnboompitten.
Dit gerecht is al heerlijk om zo te eten. Je kunt het dan als lunch eten maar ook als diner. Bij de lunch kun je er ook een salade van maken. Snijd een komkommer en een tomaat in blokjes en hussel deze door de pompoen. Zo krijg je een lauw warme salade.
Bij het diner zou je bijvoorbeeld bulgur bij kunnen serveren. En eventueel ook een stukje kipfilet. Je kunt het eindeloos variëren met dit heerlijke gerecht!
* heb je geen arrabiata kruidenmix dan kun je zelf de volgende kruiden toevoegen: 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, snuf chilipoeder, 1 tl zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder. Dit is ook een heerlijke mix!
Smakelijk!!