Voorkeuren

Maaltijd

geroosterde pompoen

Dit recept is 1 van mijn favorieten. Lekker pittige pompoen met een heerlijke fris, zure saus. Heel snel gemaakt en met veel andere gerechten of ingrediënten te combineren. En ook heel gezond. De saus is op basis van yoghurt en olijfolie en natuurlijk zijn pompoen en paprika ook gezond. De pitjes maken het helemaal af en zorgen voor de dagelijkse gezonde vetten!

Benodigdheden

  •  1 flespompoen
  •  1 rode paprika
  •  1 handje vol met pompoen en pijnboompitten
  •  5 el olijfolie
  •  3 el griekse yoghurt
  •  1 teen knoflook
  •  Zout en peper
  •  Limoen
  •  1 el Arrabiata kruiden*

Bereidingswijze

  1. Maak de pompoen en de paprika schoon en snijd ze allebei in blokjes.
  2. Meng de arrabiata kruiden met 2 el olijfolie
  3. Doe de pompoen en de paprika in een ovenschaal en meng de olijfolie met de kruiden er goed doorheen.
  4. Doe de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 20 minuten. Na 20 minuten rooster je de groenten nog ongeveer 8 minuten onder de grill. Let op: iedere oven is anders dus houd het goed in de gaten.
  5. Rooster de pitten in een droge pan totdat de pijnboompitten goudbruin kleuren. Let op, de pompoenpitten kunnen openspringen.
  6. Doe voor de saus de yoghurt in een kom en knijp de teen knoflook erboven uit. Doe vervolgens zout, peper, 2 el olijfolie erbij en meng goed door. Dan knijp je een halve limoen erboven uit en dit roer je als laatste goed door tot een heerlijke gladde saus.

Serveren:

Leg de pompoen en paprika op een bord en doe hier de saus overheen. Besprenkel met de laatste olijfolie en de pompoen- en pijnboompitten.

Dit gerecht is al heerlijk om zo te eten. Je kunt het dan als lunch eten maar ook als diner. Bij de lunch kun je er ook een salade van maken. Snijd een komkommer en een tomaat in blokjes en hussel deze door de pompoen. Zo krijg je een lauw warme salade.

Bij het diner zou je bijvoorbeeld bulgur bij kunnen serveren. En eventueel ook een stukje kipfilet. Je kunt het eindeloos variëren met dit heerlijke gerecht!

* heb je geen arrabiata kruidenmix dan kun je zelf de volgende kruiden toevoegen: 1 tl knoflookpoeder, 1 tl uienpoeder, snuf chilipoeder, 1 tl zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl kerriepoeder. Dit is ook een heerlijke mix! 

Smakelijk!!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet