Voorkeuren

Maaltijd

gevulde pompoen

Apart, verrassend, gezond, maar bovenal heerlijk. Het lijkt moeilijk maar is helemaal niet. Je bent iets meer tijd kwijt omdat het snijden van de pompoen bewerkelijker is maar dan heb je ook iets. Een gerecht wat je goed kunt voorbereiden omdat je het in de oven nagaart. Dus als je gasten krijgt, is dit een verrassend en heerlijk gerecht om te serveren.

 

Ingrediënten voorgerecht  voor 4 personen

  • 1 flespompoen
  • 100 gram ongekookte volkorencouscous
  • 200 gram verse spinazie
  • Handje vol rozijnen
  • 6 gewelde gedroogde abrikozen
  • 100 gram geitenkaas
  • 6 el olijfolie
  • 2 x 1 el ras el hanout
  • Zout en peper naar eigen smaak
  • 1 el honing

Bereidingswijze:

  1. Schil de pompoen met een dunschiller. Snijd het topje van de bovenkant en onderkant.
  2. Snijd vervolgens de pompoen in schijven van ongeveer 1 cm breed.
  3. Snijd dan met een mes de binnenkant van de schijven eruit. Je krijgt dan dus ringen die je kunt gaan vullen. De binnenkant van de schijven (het pompoenvruchtvlees) snijd je in blokjes. (de pompoenpitten gooi je weg)
  4. Leg de ringen op een bakplaat met bakpapier bekleed of in een ovenschaal.
  5. Meng de olijfolie met 1 el ras el hanout en zout en peper. Smeer de pompoen in met de olie. Zorg dat je olie overhoudt om straks nog een keer in te smeren.
  6. Bak de pompoenringen in de oven op 200 graden ongeveer een half uur.
  7. Kook de couscous ondertussen door deze in een kom te doen met kokend water. Zoveel dat de couscous net onder water komt te staan. Voeg nog een beetje ras el hanout, zout en peper toe aan de couscous. Roer goed door. Na een tijdje is al het water opgenomen door de couscous. Proef of de couscous goed gaar is en voeg zo nodig nog een beetje water toe als de couscous nog niet gaar is. Blijf dit doen totdat je de couscous gaar genoeg vindt. Blijf de couscous goed doorroeren.
  8. Bak de spinazie in een pan met een beetje zout en peper. Voeg deze toe aan de couscous. Bak dan de blokjes pompoen (uit de schijven) samen met overgebleven ras el hanout kruiden en olie en meng deze ook met de couscous en spinazie.
  9. Snijd de abrikozen in blokjes. Doe deze samen met de rozijnen bij de couscous.
  10. Als de pompoen een half uur in de oven heeft gezeten, vul je de ringen met de couscous. Verdeel de geitenkaas hierover en sprenkel de honing eroverheen.
  11. Bak alles nog 15 minuten in de oven af en klaar is je voorgerecht.

TIP: je kunt dit ook als hoofdgerecht eten. Je kunt dan natuurlijk meer ringen serveren maar je kunt ook de pompoen doormidden snijden (in de lengte) en deze zoveel mogelijk uithollen en dan vullen met het mengsel. Let wel op dat je de pompoen dan langer laat voorgaren in de oven.
 

 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet