Voorkeuren

Maaltijd

gevulde portabello's

Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je lekker kunt combineren met ravioli en geraspte kaas of een kaassausje. Als je het vegetarisch wilt houden, let dan natuurlijk ook op de vulling van de ravioli.

Mijn man is een echte vleeseter. Hij lust dan ook alles van het vlees of vis gedeelte. Een maaltijd zonder vlees vindt hij dan ook vaak niet lekker. Behalve gevulde portabello’s. Die vindt hij heerlijk. Dus dames, dit gerecht kun je je man ook goed voorzetten.

Benodigdheden voor 2 portabello's

  • 2 portabello’s
  • 100 gram spinazie
  • 1/2 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 100 gram ricotta
  • Een handje geraspte kaas naar eigen keuze
  • 4 cherrytomaten
  • 4 mini bolletjes mozzarella
  • 1 eetlepel groene pesto
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

    1. Leg de portabello’s in een ovenschaal en besprenkel ruim met olijfolie. Strooi peper en zout naar smaak op de portabello’s. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
    2. Bak ondertussen de ui in een koekenpan met een scheutje olijfolie glazig aan. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat ongeveer 1 minuut bakken.
    3. Doe in mengkom de ricotta en roer hier de aangefruite ui en knoflook aan toe. Roer goed door.
    4. Bak in dezelfde koekenpan de spinazie aan totdat deze geslonken is. Strooi een beetje peper en zout eroverheen. Zet aan de kant.
    5. Snij de tomaten en de mozzarella doormidden en zet aan de kant.
    6. Haal na 10 minuten de portabello’s uit de oven. Doe in 1 portabello de spinazie samen en daaroverheen het ricotta mengsel. Top af met een dot geraspte kaas.
    7. Smeer de andere portabello in met de pesto. Leg de halve tomaatjes en halve bolletjes mozzarella erop.
    8. Zet de twee portabello’s nog ongeveer 5 minuten in de oven of in ieder geval tot de kaas lekker gesmolten is.

     

    Smakelijk eten!

     

    Terug naar overzicht
    © 2025
    Created by LR Internet