Voorkeuren

Maaltijd

Gewokte spruitjes

Spruitjes, een welbekende groente waarbij heel veel mensen denken, nee die hoef ik niet. Dat heb ik niet! Ik vind ze heerlijk. Ik at ze vaak in een spruitjespuree met een stoofpotje erbij. Maar ik wilde ook weleens iets anders. Onderstaand gerecht is echt iets anders. Je kunt het zo eten, als lunch en diner. Als je dit te weinig vind, zijn kippengehaktballetjes er heerlijk bij! 

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en 1 keer doorgesneden
  • 250 gram champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 125 gram bacon, in reepjes
  • 1 ui, in blokjes gesneden.
  • Zout en peper
  • Kokosolie of olijfolie
  • Klontje roomboter 

Bereidingswijze

  1. Doe 1 eetlepel kokosolie of een flinke scheut olijfolie in een wok en bak hierin ongeveer 2 minuten de spruitjes aan op middelhoog vuur. Zet vervolgens het vuur hoog en doe ongeveer 150 ml water in de pan en laat de spruitjes hierin koken totdat het water verdampt is.
  2. Doe als het water verdampt is de champignons en de ui erbij en bak ze samen lekker bruin.
  3. In een andere pan bak je ondertussen de bacon even kort aan totdat deze lichtbruin is.
  4. Als de spruitjes, ui en champignons mooi bruin zijn doe dan de bacon erbij. Laat daarna een klontje boter smelten in de pan en je gerecht is klaar.

Heerlijk met kippengehaktballetjes, een aardappelpuree of met een lekker stoofpotje. Je kunt het ook zeker zonder iets anders erbij eten!

Wil je een meer romig gerecht, doe dan een flinke scheut kookroom erbij. 

 Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet