ingelegde rode ui

Dit is echt lekker en ziet er zo mooi uit! Als je de uien namelijk in het azijnwater doet en je laat het een dag staan, worden ze knalroze. Maakt een gerecht voor het oog zo mooi!

De ingelegde ui is qua is een echt smaak bommetje en voegt ook bij heel gerechten iets toe. En je kunt deze lang bewaren, als je het maar in het vocht bewaart! Altijd fijn om zoiets in de koelkast te hebben staan.

 

Benodigdheden

  • 4 rode uien
  • 250 ml water
  • 250 ml azijn
  • 2 el suiker
  • eventueel zwarte peperkorrels (3 of 4) 

Bereidingswijz

  1. Ontvel de ui en snij in dunne plakjes. Een mandoline kan hier uitstekend bij helpen.
  2. Doe de rode ui alvast in een glazen pot (liefste met deksel)
  3. Verwarm het water samen met de azijn en suiker (eventueel peperkorreltjes) tot het kookt en de suiker is opgelost.
  4. Giet het kokende water de ui, sluit de pot af en laat volledig afkoelen. Na een klein uurtje kun je de ui al eten.

Je kunt de ui, mits hij goed gesloten is, makkelijk 3 weken in de koelkast bewaren. 

Smakelijk! 

    Terug naar overzicht
    © 2025
    Created by LR Internet