Voorkeuren

Maaltijd

Italiaans groente brood

Als ik weg moet, vind ik het weleens lastig om een tussendoortje of een ontbijt mee te nemen. Ik kom dan vaak uit bij een yoghurt met fruit en granola in een speciale beker en een bakje met wortel en komkommer. Nu heb  ik een recept gevonden, heerlijk!! Italiaans groentebrood. Heel makkelijk te maken en je hebt echt een keer iets anders. Snijd het brood in plakjes en vries de plakjes in. Op de dag zelf haal je een plakje (of 2) uit de diepvries en belegt deze met wat je wilt. Het is glutenvrij en daarom voor heel veel mensen toepasbaar.

Benodigdheden voor 1 brood

  • 200 gram courgette
  • 200 gram wortel (je kunt ook een zakje julienne wortel nemen)
  • 150 gram zoete aardappelpuree
  • 130 gram havermeel
  • 100 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2 el italiaanse kruiden
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snuf zout
  • Scheutje citroensap

Bereidingswijze

    1. Rasp de courgette en wortel.
    2. Klopt de eieren los met de zoete aardappelpuree. Voeg dan het meel, snuf zout, de bakpoeder en de italiaanse kruiden toe. Meng dan de courgette en de wortel erdoorheen. Voeg dan als laatste een scheutje citroensap toe.
    3. Doe in een cakvorm bakpapier en doe hierin het beslag. Bak het brood in 40 minuten af in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Let op: laat het brood goed afkoelen. Het blijft een beetje zacht van binnen dus als je het gaat snijden moet het goed afgekoeld zijn. Het is geen luchtig brood maar een iets vaster brood. Heerlijk met muhammara of pesto met een schijfje tomaat.

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet