Je kunt zoveel gerecht waar vlees in zit zo makkelijk omtoveren tot een vegetarisch gerecht. Bijvoorbeeld kip-kerrie. Vervang de kip door heel veel groenten en je hebt een heel makkelijk en heerlijk gerecht. Dit is ook makkelijk als je een gezin hebt waar 1 persoon vegetarisch is en de andere niet. Bak hier 3 kipfiletjes met kerriepoeder bij voor degene die graag vlees willen eten. Je hebt maar 1 pan meer nodig!
Ik eet hier graag zilvervlies rijst met quinoa en spelt bij. Maar witte rijst of pandanrijst is ook heerlijk.
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 zakje sugarsnaps of ongeveer 200 gram, schoongemaakt
- 250 gram witte champignons, in vieren gesneden
- 4 wortels in schijfjes gesneden
- 1 rode paprika in blokjes gesneden
- 1 steel prei in ringen gesneden
- 100 gram taugé
- 250 ml kokosmelk
- 1 el kerriepoeder
- ½ el knoflookpoeder
- 1 el ketjap
- 1 el sojasaus
- 1 el groentebouillon
- 1 tl chilipoeder
- Optioneel: cashewnoten (rauw of gebrand)
Bereidingswijze
- Bak in een wok op middelhoog vuur in een scheut olijfolie de sugersnaps ongeveer 5 minuten aan.
- Doe vervolgens de wortelschijfjes erbij en bak ongeveer 3 minuten mee.
- Zet een pan met ruim water op het water en kook de rijst gaar op aanwijzing van het pak.
- Doe vervolgens de paprika, de prei en de champignons erbij en laat ongeveer 5 minuten bakken of in ieder geval tot je de groenten gaar genoeg vindt.
- Doe dan de kerriepoeder, de knoflookpoeder, de ketjap, de sojasaus, de bouillon, de chilipoeder en de kokosmelk bij het groentemengsel en meng goed door.
- Proef de saus of je hem op smaak vindt. Voeg eventueel nog extra kerriepoeder of peper of zout toe.
- Voeg dan de taugé toe en laat nog ongeveer 1 minuutje staan.
Serveer de rijst met de kerriegroenten en eventueel cashewnoten erbij.
Smakelijk!