Voorkeuren

Maaltijd

kip-kerrie zonder de kip

Je kunt zoveel gerecht waar vlees in zit zo makkelijk omtoveren tot een vegetarisch gerecht. Bijvoorbeeld kip-kerrie. Vervang de kip door heel veel groenten en je hebt een heel makkelijk en heerlijk gerecht. Dit is ook makkelijk als je een gezin hebt waar 1 persoon vegetarisch is en de andere niet. Bak hier 3 kipfiletjes met kerriepoeder bij voor degene die graag vlees willen eten. Je hebt maar 1 pan meer nodig!

Ik eet hier graag zilvervlies rijst met quinoa en spelt bij. Maar witte rijst of pandanrijst is ook heerlijk.

 

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 1 zakje sugarsnaps of ongeveer 200 gram, schoongemaakt
  • 250 gram witte champignons, in vieren gesneden
  • 4 wortels in schijfjes gesneden
  • 1 rode paprika in blokjes gesneden
  • 1 steel prei in ringen gesneden
  • 100 gram taugé
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 el kerriepoeder
  • ½ el knoflookpoeder
  • 1 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 el groentebouillon
  • 1 tl chilipoeder
  • Optioneel: cashewnoten (rauw of gebrand)

    Bereidingswijze

    1. Bak in een wok op middelhoog vuur in een scheut olijfolie de sugersnaps ongeveer 5 minuten aan.
    2. Doe vervolgens de wortelschijfjes erbij en bak ongeveer 3 minuten mee.
    3. Zet een pan met ruim water op het water en kook de rijst gaar op aanwijzing van het pak.
    4. Doe vervolgens de paprika, de prei en de champignons erbij en laat ongeveer 5 minuten bakken of in ieder geval tot je de groenten gaar genoeg vindt.
    5. Doe dan de kerriepoeder, de knoflookpoeder, de ketjap, de sojasaus, de bouillon, de chilipoeder en de kokosmelk bij het groentemengsel en meng goed door.
    6. Proef de saus of je hem op smaak vindt. Voeg eventueel nog extra kerriepoeder of peper of zout toe.
    7. Voeg dan de taugé toe en laat nog ongeveer 1 minuutje staan. 

    Serveer de rijst met de kerriegroenten en eventueel cashewnoten erbij. 

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet