Dit is echt zo lekker! En makkelijk om te maken. Even wat ingredienten aanbakken en dan alles in een ovenschaal doen en de oven zijn werk laten doen.
Heerlijk met sperzieboontjes of spruitjes en aardappelpurree. Of met rijst en doperwtjes erbij. Een veelzijdig gerecht dus wat iedereen wel lekker vindt.
De gebakken appeltjes maakt het gerecht helemaal af. Deze zou ik er zeker bij doen!
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipdijfilets
- 125 spekreepjes
- 1 ui
- 250 kastanjechampignons
- 300 ml appelcider
- 100 ml slagroom
- 1 el mosterd
- 1 kippenbouillonblokje
- Zout en peper
- 1 appel in partjes gesneden
- Roomboter om de appel in te bakken
Bereidingswijze:
- Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Zet apart.
- Bak in een koekenpan met een scheut olijfolie de kipdijfilets met wat peper en zout aan zodat ze een mooi bruin korstje krijgen. Leg ze vervolgens in een ovenschaal.
- Bak in dezelfde pan de spekreepjes samen met ui aan op middelhoog vuur. Voeg na 2 minuten de champignons toe en bak samen nog aan totdat de champignons zachter beginnen te worden.
- Voeg dan de appelcider toe en laat even koken zodat het schuim verdwijnt. Voeg dan de slagroom, de mosterd en het bouillonblokje toe. Roer goed door en voeg het dan vervolgens toe aan de kip.
- Zet de ovenschaal minimaal 60 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Ondertussen kun je de appeltjes bakken. Doe hiervoor een klontje roomboter in een koekenpan en leg hierin de appeltjes. Bak ze aan elke zijde ongeveer 1,5 minuut. (Wil je zoetere appeltjes bestrooi ze dan met suiker. Voor mij hoeft dit niet!)
- De saus blijft een beetje dun. Wil je een dikkere saus, roer er dan nog crème fraiche doorheen of bindt het af met maïzena.