Voorkeuren

Maaltijd

Kip, pompoen tandoori

Ik heb op deze site ook een recept staan voor pompoen, zoete aardappel en bloemkool schotel. Om dit gerecht te maken, moet je toch een hele bloemkool en een hele pompoen kopen. Wat jammer om wat je over hebt, weg te moeten gooien. Daarom heb ik voor jullie dit heerlijke gerecht gemaakt. Heel goed om de restjes op te maken. Ik heb hier pompoen, bloemkool, zoete aardappel en bospeen in zitten. Maar als je nog een paprika over hebt kan die er ook zeker bij. Of broccoli. Ik vind het allemaal lekker. Natuurlijk wel kijken dat je dan iets anders weglaat anders loopt de pan flink over en klopt het recept niet meer helemaal. 

Benodigdheden voor hoofdgerecht van 4 personen 

  • Halve pompoen in blokjes
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 1 handvol bloemkool roosjes
  • 3 bospeen in schijfjes
  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 rode peper ontdaan van zaadjes en fijngesneden
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1,5 el tandoori kruiden
  • 1 el kerriekruiden
  • 250 ml kokosmelk
  • Snuf chilipoeder
  • 2 el ketjap
  • 1 el gembersiroop
  • 200 gram griekse yoghurt

Bereidingswijze

    1. Bak in een grote pan met een scheut olijfolie de ui, de peper en de knoflook aan.
    2. Zodra deze glazig kijken, bak je de kruiden (tandoori, kerrie en chilipoeder) even mee. Daarna doe je de blokjes kipfilet erbij en bak deze gaar op lager vuur zodat de kruiden niet verbranden.
    3. Doe dan de groenten erbij en laat voor 5 minuten meebakken. Doe dan de tomatenblokjes erbij en een flinke scheut water zodat alles net onder staat. Laat dit alles met een deksel op de pan gaar koken.
    4. Als de groenten gaar zijn, doe dan de ketjap, de gembersiroop, de kokosmelk en de tomatenpuree erbij. Goed doorroeren en breng eventueel verder op smaak. Als je het pittiger wilt, doe er dan nog een snuf chilipoeder bij. Wil je het kruidiger doe er dan een tl komijnpoeder bij. Als je het hartiger wilt, roer er dan nog een flinke scheut sojasaus doorheen. Als laatste roer je er de griekse yoghurt doorheen en klaar is je tandoori.
    5. Serveer er pandanrijst bij en eventueel naanbrood!

     

    Tip: Strooi en nog verkruimelde feta overheen voor een andere smaakdimensie! Erg lekker.

    Tip: wil je het gerecht vegetarisch eten, kun je de kip vervangen door linzen!  

Smakelijk! 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet