Voorkeuren

Maaltijd

kip tandoori wraps

Yes, wat een heerlijk recept weer. Een lievelingetje binnen ons gezin. Lekker in het weekend, door de week en ook als je gasten op bezoek krijgt. Ziet er feestelijk uit en ik denk echt dat iedereen dit lekker vindt.

Makkelijk te maken. Het enige wat misschien even moet plannen is de kip marineren. Het allerlekkerste is namelijk deze een dag van tevoren in de marinade te zetten. Maar als je het minimaal een uur van tevoren doet, is het ook al lekker.

Het sausje wat ik hierbij serveer is hetzelfde sausje wat ik vaker gebruik. Bijvoorbeeld bij de geroosterde pompoen. Een allemansvriend wat een fris karakter geeft aan je gerecht.

Benodigdheden voor 4 wraps

  • 4 grote kippendijen
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 2 el olijfolie of sesamolie
  • 1 rood pepertje fijngesneden (voor minder pittig zonder zaadlijsten en eventueel minder peper)
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 el tandoori kruiden
  • Handje bimi
  • 1 rode paprika
  • 1 handje vol sugarsnaps
  • Peper en zout
  • 4 volkoren tortilla’s

Voor het sausje:

  • 5 el olijfolie
  • 3 el griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • Zout en peper
  • citroen

    Bereidingswijze

        1. Meng de yoghurt voor de marinade met de ketjap, sojasaus, olie, pepertje, knoflook en de tandoori kruiden. Meng goed door elkaar en doe dan de kip erbij. Zorg dat de kip helemaal in de marinade zit. Zet weg in de koelkast voor minimaal een uur maar een dag is echt het lekkerste.
        2. Snijd de paprika in reepjes, snijd de bimi doormidden en haal eventueel een stukje van de steeltjes af en maak de sugarsnaps schoon.
        3. Haal de kip uit de koelkast. Pak een koekenpan en verhit een beetje olijfolie. Bak vervolgens de kip (met lekker veel marinade) op hoog vuur in de pan zodat er ook een korstje op staat. Daarna zet je het vuur lager en laat je kip lekker gaar worden van binnen. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.
        4. Ondertussen bak je in een wokpan de groenten met een beetje peper en zout beetgaar. Meng ook de ingredienten voor het sausje door elkaar en zet allemaal apart.
        5. In een andere koekenpan verwarm je de tortillawraps. Ik vind het lekker als ze een beetje bruin worden.
        6. Leg op een bord of een plank een wrap. Verdeel hier ¼ van de groenten overheen. Snijd een kippedij in reepjes en verdeel deze over de groenten. Als laatste doe je er een flinke lepel saus overheen (of in ieder geval naar jouw smaak). Vouw de wrap op en eet lekker uit de hand. 

        Tip: leg de servetjes klaar want die zal je wel nodig hebben!

        Smakelijk eten!

         

        Terug naar overzicht
        © 2024
        Created by LR Internet