Voorkeuren

Maaltijd

knolselderij carpaccio

Een grote verrassing dit gerecht. Meer kan ik er niet over zeggen. Lijkt moeilijk om te maken, maar in werkelijkheid is het heel makkelijk! En echt lekker. Hiermee zet je een keer iets voor je gasten. Hier wordt nog weken over nagepraat en iedereen zal je het recept vragen.

Ingrediënten voorgerecht voor 2à3 personen

  • 1 knolselderij
  • 8 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 knoflooktenen
  • 2 takjes rozemarijn
  • Grof zeezout
  • Peper
  • 150 ml volle melk
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • Een stukje oude kaas om te schaven
  • 4 takken peterselie
  • 50 gram walnoten

Bereidingswijze:

    1. Stamp in de vijzel de rozemarijn naaldjes met het grove zeezout fijn. Heb je geen vijzel, hak dan de rozemarijn met het zout. Meng de olie, honing, geperste knoflook, peper met het rozemarijnzout.
    2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de knolselderij schoon en snijd in dunne plakken van ongeveer 5 mm. Smeer met een kwastje de plakken selderij in met het oliemengsel. Leg op een ovenplaat met bakpapier. Het kan zijn dat je twee ovenschalen moet gebruiken.
    3. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, maar draai na 10 minuten de plakjes even om. Smeer eventueel nog in met oliemengsel wat je over hebt.
    4. Snijd de walnoten iets fijner en rooster ze even in een pannetje.
    5. Maak ondertussen de kaascrème. Verwarm melk in een pannetje en voeg beetje bij beetje de gerapste oude kaas toe, totdat alle kaas is gesmolten.
    6. Hak de peterselie fijn en roer hier de walnoten doorheen. Schuim de melk met kaas op met de staafmixer.
    7. Rangschik de plakjes knolselderij over 2 of 3 borden. Verdeel de kaas-melkschuim eroverheen. Garneer met het peterselie-notenmengsel en geschaafde oude kaas.

     

    Smakelijk eten!

     

    Tip: lekker met stokbrood om de overgebleven oude kaassschuim mee op te dippen!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet