Voorkeuren

Maaltijd

lijnzaadcrackers

Heerlijke crackers gemaakt van lijnzaad en pitten. Heel makkelijk te maken en bijzonder smaakvol. Deze crackers zitten boordevol vitaminen en mineralen en is ook nog een glutenvrij. Maak er iets meer die je heel goed een week in een afgesloten bakje kunt bewaren.

 

Ingrediënten voor 10 kleinere crackers:

  • 175 gram lijnzaad
  • 150 gram pompoenpitten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 40 gram sesamzaadjes
  • 1 tl zout
  • 500 ml heet water

 

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediënten in een grote kom. Laat een half uur staan.
  2. Bedek een grote bakplaat met bakpapier en smeer het lijnzaadmengsel hierover uit zodat je een grote “cracker” hebt van 1 cm dik.
  3. Bak de “cracker” in een voorverwarmde oven van 175 graden ongeveer 50 minuten.
  4. Haal de lijnzaadcracker uit de oven en laat goed afkoelen. Breek vervolgens de cracker in stukken. Klaar zijn je crackers!

TIP: beleg met de heerlijke tonijnsalade waarvan je het recept ook op mijn website vindt. 

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet