Heerlijke soep, geïnspireerd door Ottolengi. Regelmatig maak ik een flinke pan en kan ik deze eten tussendoor of als lunch. Erg lekker!
Benodigdheden voor hoofdgerecht voor 1 pan, ongeveer 6 kommen soep
- 2 stengels citroengras (ik heb zelf citroengras poeder gebruikt)
- 2 x kruidenbouillonblokjes
- halve rode paprika in kleine blokjes gesneden, halve prei in dunne ringen gesneden
- handje verse koriander, fijngesneden
Bereidingswijze
- Snij de ui in halve ringen en bak met een scheut olijfolie in een soeppan voor 10 minuten op laag vuur
- Doe nu 1 eetlepel rode currypasta bij de uien en bak 1 minuut mee
- Kneus ondertussen de citroengras door met de achterkant van je mes op het citroengras te slaan, daarna doe je ze in de soeppan (of het citroengraspoeder toevoegen, 1 tl)
- Doe ook de linzen, 2 bouillonblokjes en 1 liter water in de pan en breng aan de kook
- Laat de soep nu 15 minuten koken
- Na 15 minuten haal de soep van het vuur en haal je het citroengras uit de pan
- Pureer de soep en doe daarna de kokosmelk, sojasaus en het sap van een halve limoen bij de soep
- Schenk de soep in mooie soepkommen en garneer met de paprika, prei en koriander
Tip: heerlijk met een gerookte kip salade en een vers meergranen broodje.