Voorkeuren

Maaltijd

linzensoep met rode curry

Heerlijke soep, geïnspireerd door Ottolengi. Regelmatig maak ik een flinke pan en kan ik deze eten tussendoor of als lunch. Erg lekker! 

Benodigdheden voor hoofdgerecht voor 1 pan, ongeveer 6 kommen soep

  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 1 el rode currypasta
  • 2 stengels citroengras (ik heb zelf citroengras poeder gebruikt)
  • 250 gram rode linzen
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 x kruidenbouillonblokjes
  • 1 limoen
  • 1,5 el sojasaus
  • halve rode paprika in kleine blokjes gesneden, halve prei in dunne ringen gesneden
  • handje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze

      1. Snij de ui in halve ringen en bak met een scheut olijfolie in een soeppan voor 10 minuten op laag vuur
      2. Doe nu 1 eetlepel rode currypasta bij de uien en bak 1 minuut mee
      3. Kneus ondertussen de citroengras door met de achterkant van je mes op het citroengras te slaan, daarna doe je ze in de soeppan (of het citroengraspoeder toevoegen, 1 tl)
      4. Doe ook de linzen, 2 bouillonblokjes en 1 liter water in de pan en breng aan de kook
      5. Laat de soep nu 15 minuten koken
      6. Na 15 minuten haal de soep van het vuur en haal je het citroengras uit de pan
      7. Pureer de soep en doe daarna de kokosmelk, sojasaus en het sap van een halve limoen bij de soep
      8. Schenk de soep in mooie soepkommen en garneer met de paprika, prei en koriander

       Tip: heerlijk met een gerookte kip salade en een vers meergranen broodje. 

      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet