Voorkeuren

Maaltijd

Loaded zoete aardappel met pulled chicken

Ik zie weleens die recepten voorbijkomen van de loaded fries. Heerlijk, ik begin ervan te watertanden. Maar ik weet ook dat niet alle recepten even gezond zijn. Dus ik ben op zoek gegaan naar mijn eigen variant. Van de pulled chicken (zonder BBQ saus maar wel met een beetje suiker….) en heb de frietjes vervangen door zoete aardappel. Hierin zitten namelijk meer voedingsstoffen dan in gewone aardappel. Ook heb ik deze in de oven gepoft op een lagere temperatuur wat ook beter is voor het behoud van de aanwezige nutriënten in een product.

 

Ik vond het heerlijk en maak dit dus ook vaker!!

Benodigdheden voor 2 personen 

    Pulled chicken:

    • 500 gram kippendijfilet, ongeveer 2 uur gekookt in kippenbouillon en geplukt.
    • 1 el olie
    • 2 uien, fijngesneden
    • 1 volle el tomatenpuree
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 el suiker
    • 2 el azijn
    • 1 el ketjap manis
    • 1 tl sambal
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1 tl zout

     Gepofte zoete aardappel

    • 2 zoete aardappelen, schoongemaakt en doormidden gesneden
    • Flinke scheut olijfolie
    • Zout en peper

     Overige ingredienten:

    • 1 flink blad ijsbergsla in reepjes gesneden
    • Halve courgette in blokjes gesneden
    • Halve rode paprika in blokjes gesneden
    • Geraspte kaas
    • Een scheutje ketjap
    • 1 tomaat in partjes gesneden
    • Halve avocado in reepjes gesneden.

     Bereidingswijze:

    1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Kerf de halve zoete aardappels nog in en leg deze met de schil aan de onderkant in de ovenschaal. Bedek elke helft met olijfolie en zout en peper en doe in de oven voor ongeveer 45 minuten.
    2. Smoor in een pan met een scheutje olijfolie de ui en de knoflook totdat deze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree en een kopje water toe en warm deze even goed mee door. Breng op smaak met sambal, gemberpoeder, ketjap, azijn, suiker en voeg zout naar smaak toe. Laat dit ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg de kip aan de saus toe warm dit nog even goed door.
    3. Bak de courgette en paprika op heet vuur en blus af met een scheutje ketjap.
    4. Als de zoete aardappel gaar is (dit controleer je door erin te prikken met een vork en als dit heel soepel gaat is de aardappel gaar).
    5. Leg op een bord twee helften van de zoete aardappel. Leg hier twee grote lepels pulled chicken op met wat reepjes ijsbergsla. Dan een paar reepjes avocado en hierop een goede lepel van de courgette en paprika. Maak af met geraspte kaas. Leg apart op een bord de tomaat. En je mag aanvallen!!

    De schil van de aardappel kun je eten maar ik haal deze eraf. Je kunt de aardappel ook goed uitlepelen.

    Smakelijk!

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet