Voorkeuren

Maaltijd

Marokkaanse traybake

Een heerlijk en makkelijk gerecht. Je snijdt een paar groenten, legt deze in een ovenschaal en zet deze vervolgens in de oven en deze doet het werk. Nog even couscous maken en klaar ben je! Perfect voor de hete dagen. En weet je wat nog makkelijker is? Een extra grote portie maken zodat je met het warme weer alleen nog maar hoeft op te warmen.

Benodigdheden voor 4 personen 

  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 flespompoen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • 2 puntpaprika’s in stukken gesneden
  • 2 uien in partjes gesneden
  • 2 tenen knoflook in dunne schijfjes gesneden
  • Een handvol zwarte olijven in schijfjes gesneden
  • 2 el ras el hanout
  • 1 el kerriepoeder
  • 5 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • 200 gram couscous
  • 200 gram feta kaas

Bereidingswijze

      1. Doe de uien, knoflook, pompoen en zoete aardappel samen met de kruiden en de olie in een ovenschaal en meng goed door. Zet de schaal vervolgens voor 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
      2. Maak ondertussen de couscous klaar. Pak een kom en doe de couscous erin. Doe er zoveel kokend water op dat de couscous ruim onder staat. De kom moet groot genoeg zijn, de couscous zal twee keer zoveel volume krijgen. Proef dan de couscous of hij gaar genoeg is. Het moet zacht smaken. Is dit niet zo, doe er dan nog een klein beetje kokend water bij en roer goed door.
      3. Als de groenten zover klaar zijn, haal je deze uit de oven en doet er de paprika bij. Nog een keer goed doorroeren en nog 10 minuten in de oven zetten.
      4. Kook ondertussen de broccoli gaar in een pan met kokend water en een snuf zout.
      5. Als de groenten in de oven klaar zijn, roer je de broccoli en de olijven erdoorheen.
      6. Leg wat couscous op een bord en doe hier een paar flinke scheppen groenten bij. Verkruimel als laatste feta over het gerecht. Zoveel als je zelf wilt.

       

      TIP: Ik heb er een sausje bij gemaakt. Sriracha mayonaise: meng 2 el Griekse Yoghurt, 2 el mayonaise, 1 flinke tl sriracha saus en 1 el honing goed door elkaar en klaar is het sausje. Je kunt ook meer olie toevoegen in de ovenschaal en deze goed mengen met de kruiden en deze later als sausje gebruiken. Ook heerlijk!!

      Doe er ook eens geroosterde pijnboompitjes overheen. Heerlijk voor een extra bite.

       Smakelijk!! 

      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet