Voorkeuren

Maaltijd

muhammara

Een heerlijke dip uit het middenoosten. Heel makkelijk te maken en je kunt het voor veel doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld voor het dippen op brood. Of maak een groentenwrap. Smeer de wrap in met muhammara en leg hierop reepjes wortel, komkommer en paprika, slamix, ingelegde ui en pijnboompitten. Rol het op en je hebt een heerlijke wrap. Voeg kip of tonijn toe als je hem extra wilt vullen. Zoveel mogelijkheden met deze heerlijke makkelijk te maken dip. 

Ingrediënten voor 8 personen  

  • 3 rode (punt)paprika’s
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el granaatappelmelasse (als je dit niet kunt vinden, kan je ook Balsamicoazijn gebruiken)
  • 60 gr walnoten
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl komijn
  • 0,5 tl chilipoeder

Bereidingswijze:

      1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
      2. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Smeer ze in met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout.
      3. Rooster de paprika’s 30 minuten in de oven. Verwijder eventuele zwarte vellen.
      4. Doe de knoflook, granaatappelmelasse (of balsamicoazijn), walnoten, citroensap, komijn en chilipeper in de kom van je keukenmachine. Voeg de geroosterde paprika’s toe en meng alles tot een grof mengsel. Klaar is je muhammara om lekker je brood in te dippen! 
      Terug naar overzicht
      © 2024
      Created by LR Internet