Voorkeuren

Maaltijd

notenkoekjes

Deze koekjes zijn heel makkelijk om te maken en oh zo lekker. Zonder bloem, gist, eieren of bakpoeder. Je pakt de vijf ingrediënten, roert ze door elkaar heen en maakt er koekjes van. Even in de oven roosteren en klaar is kees! Je hebt een keer iets anders en het is ook nog eens glutenvrij! (lees wel de ingrediënten goed na van de gecondenseerde melk, dit kan wel eens gluten bevatten) 

Benodigdheden voor 8 à 9 koekjes 

  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram pecannoten
  • 30 gram kokosflakes
  • 75 gram pure chocolade druppels
  • 100 gram gecondenseerde melk

    Bereidingswijze

          1. Doe de cashewnoten en pecannoten in een grote kom en maak ze met een soeplepel of iets anders een beetje kleiner.
          2. Voeg vervolgens de andere drie ingrediënten toe en roer goed door. De gecondenseerde melk moet alles met elkaar verbinden. 100 gram is echt genoeg, zit er te veel omheen dan kan het uitlopen in de oven en gaan verbranden.
          3. Bak vervolgens in een voorverwarmde hete lucht oven van 180 graden ongeveer 10 minuten af. Of in ieder geval tot de koeken een mooi goudbruin kleurtje hebben.
          4. Als ze klaar zijn laat ze even afkoelen en je kunt ze eten.

           

          TIP: vervang de cashewnoten door jouw eigen favoriete noten. Bijvoorbeeld de pecannoten door walnoten.

          Terug naar overzicht
          © 2024
          Created by LR Internet