Voorkeuren

Maaltijd

Oosterse kippensoep met heel veel kip

Ik vind het fijn om altijd een soepje in huis te hebben staan. Pompoen, courgette, ouderwetse zondagse groentesoep, kippensoep. Het maakt niet uit, ik vind het allemaal lekker. Vaak pak ik een kop soep als ik een beetje honger krijg. Als ik dan een kop (of soms doe ik het in een grote mok en dan drink ik het als dit mogelijk is) dan heb ik mijn honger gestild. Maar er zijn ook soepen die als maaltijdsoep dienen. Bijvoorbeeld deze oosterse kippensoep. Boordevol groenten en kip! Goed voor een kopje tussendoor maar zeker ook als lunch in een grote kom!

 

Benodigdheden voor 6 kommen soep  

  • 4 kippendijenfilets
  • 1,5 ltr water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 3 el ketjap
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 tl gember
  • 100 gram taugé fijner gesneden
  • 1 puntpaprika in blokjes of reepjes gesneden
  • 1 steel prei in ringen gesneden
  • 1 wortel in blokjes of dunne ringen gesneden

Bereidingswijze

  1. Doe 1,5 liter water in een pan samen met de bouillonblokjes. Breng aan de kook en doe vervolgens de kippendijen in het water en laat ongeveer een uur koken.
  2. Haal de kippendijen uit het water en laat ze een beetje afkoelen zodat je dan de filets kunt ‘plukken’. Omdat de kippendijenfilets lekker gaar zijn gekookt kun je deze in smalle reepjes trekken.
  3. In de bouillon doe je vervolgens de groenten, de ketjap en de kruiden en laat ongeveer 10 minuten koken. Als laatste doe je de geplukte kip erbij en laat je het nog even koken. Proef de soep en breng eventueel op smaak met nog een beetje zout of om het pittiger te maken nog wat extra chilipeper.

Tip: Als maaltijdsoep is deze ook heel lekker. Voeg eventueel een snee geroosterd volkorenbrood toe met een laag roomboter erop. En in de zomer een heerlijke fruitsalade erbij of een oosterse salade.

Smakelijk!!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet