Voorkeuren

Maaltijd

ovenschotel met witlof

Dit heerlijke gerecht met witlof is super makkelijk te maken en zo lekker. Mooie afwisseling van het welbekende witlof met ham en kaas uit de oven. En weet je wat ook zo handig is? Je maakt het helemaal klaar tot aan de laatste keer dat het in de oven moet. Je zet het in de koelkast en als je thuis komt van het werk zet je het in de oven voor ongeveer 20 minuten. Lekker met een gekookt aardappeltje of met gebakken blokjes zoete aardappel.

Benodigdheden voor een hoofdgerecht voor 2  personen

  • 2 kipfilets
  • 3 witlofstronken
  • 250 gram champignons
  • 125 gram creme fraiche
  • 2 el mosterd (niet te scherp)
  • Zout en peper naar eigen smaak
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • 150 gram geraspte kaas
  • olijfolie

    Bereidingswijze

        1. Snijd de witlof in de lengte doormidden en dan nog een keer doormidden. Haal voor een minder bittere smaak de bittere kern eruit (onderaan het dikkere witte stuk).
        2. Leg de stukken witlof in een ingevette ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Doe hier zout en peper overheen. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet vervolgens in een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 15 minuten.
        3. Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes en de champignons in schijfjes.
        4. Bak eerste de kipfilet totdat deze gaar is met zout en peper in wat olijfolie. Voeg daarna de champignons toe en bak nog even moe.
        5. Voeg de creme fraiche, de mosterd, tijm en zout (ongeveer 1 tl) en peper (naar eigen smaak) toe en roer goed door.
        6. Als de witlof klaar is haal je deze uit de oven. Doe het kipmengsel boven op de witlof en maak af met de gerapste kaas. Zet nog voor ongeveer 15 minuten in de oven.
        7. Serveer met een gekookte aardappel, puree of gebakken zoete aardappelblokjes.

         

        TIP: wil je meer groenten in het gerecht, voeg bij stap 4 en prei in ringen gesneden toe of een paprika in blokjes.

                  Terug naar overzicht
                  © 2024
                  Created by LR Internet