Dit is mijn guilty pleasure. Zo lekker door veel verschillende soorten kaas toe te voegen. Misschien iets minder gezond maar zo lekker. Wil je het iets gezonder maken, vervang dan de kookroom door plantaardige room en voeg minder kaas toe. Het kan zijn dat onderstaande hoeveelheid ingrediënten te veel is maar bij ons gaat dit allemaal op! Zo lekker vinden we dit.
Benodigdheden voor 4 personen
- 500 gram (volkoren) pasta (naar eigen keuze)
- 400 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 500 gram fijngesneden diepvriesspinazie
- 250 gram champignons in plakjes gesneden
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 1 grote teen knoflook
- 1 el groene pesto
- 150 gram gorgonzola
- 100 gram kruidenroomkaas (bijvoorbeeld boursin kaas)
- 100 gram geraspte oude kaas
- 100 ml kookroom
- Zout en peper
- 100 gram Pijnboompitjes
Bereidingswijze
- Doe de spinazie in een vergiet en laat ontdooien. Doe het eventueel in de magnetron. Laat de spinazie zoveel mogelijk uitlekken zodat er zoveel mogelijk water uit is.
- Zet een pan met water op het vuur met een beetje zout erin om de pasta in te koken. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Doe een scheut olijfolie in een wok en fruit de ui aan. Doe vervolgens de kip erbij en bak lekker mee. Doe zout en peper en de groene pesto erbij. Doe dan de champignons erbij en bak mee totdat alles net gaar is.
- Doe vervolgens de spinazie erbij en roer goed door. Doe dan de gorgonzola en de kruidenroomkaas erbij en laat lekker smelten.
- Als het gesmolten is doe je de kookroom erbij en de geraspte kaas. Roer goed door en laat alles lekker smelten. Als de “saus” te dik is, doe je er nog een beetje room bij.
- Doe als laatste naar eigen smaak zout en peper erbij.
- Doe wat gekookte pasta op een bord en daaroverheen een royale lepel spinaziesaus. Doe daar pijnboompitjes overheen en eventueel wat blaadjes verse basilicum.
TIP: wil je er een vegetarisch gerecht van maken, voeg er dan meer paddenstoelen aan toe en stukjes gebakken courgette.
Smakelijk!!