Voorkeuren

Maaltijd

pasta pesto met buratta

Een gerecht wat heel snel klaar is dus ideaal voor de avonden dat je later thuiskomt van het werk en je nog moet koken. Je gebruikt maar twee pannen en weinig ingrediënten. En het is een liefhebber bij veel mensen.

Benodigdheden hoofdgerecht voor 2 personen: 

  • 150 gram ongekookte spaghetti
  • 3 el pesto
  • 1 courgette in kleine blokjes gesneden
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 1 bol buratta
  • 1 hand vol rucola
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 schijfje citroen
  • Zout en peper

Bereidingswijze

      1. Kook de spaghetti met wat zout gaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet de spaghetti nog niet af voordat de saus zover klaar is of bewaar wat van het kookvocht.
      2. Bak ondertussen in een wok met de olijfolie de ui en de courgette glazig. Doe vervolgens de pesto erdoorheen en breng op smaak met zout en peper.
      3. Doe vervolgens een soeplepel van het kookvocht van de spaghetti bij de saus en laat even koken. Roer als laatste de gekookte spaghetti door de saus.
      4. Verdeel de spaghetti over twee borden. Snijd de buratta in tweeën (let op, de binnenkant is erg romig dus deze loopt er een beetje uit) en verdeel iedere helft op een bord. Doe de geraspte Parmezaanse kaas en de rucola eroverheen en een schijfje citroen. En klaar is het gerecht.

    TIP: bak samen met de courgette en ui 150 gram gerookte zalm in blokjes mee. Als je dit doet, let dan wel op het met zout.

    Smakelijk! 

     

    Terug naar overzicht
    © 2024
    Created by LR Internet