Voorkeuren

Maaltijd

pindasoep

Of satésoep. Het maakt ook niet uit hoe je het noemt, het is gewoon heel erg lekker. Grote pan maken want deze kun je zeker 4 dagen goed houden in de koelkast. Dus heb je een paar dagen een heerlijke soep klaar staan.

Deze is ook gezond, gemaakt van 100% pindakaas en allemaal verse kruiden en specerijen. Je kunt hier naar eigen smaak groenten aan toevoegen, let op de kooktijd van de diverse groenten. Als je wortel en paprika toe wilt voegen dan eerst de wortel even laten koken en later de paprika toevoegen.

Dit is een maaltijdsoep, ik heb er ook nog kipfilet aan toegevoegd. Wil je dit niet, laat dan de kipfilet weg. Je raakt er dan niet zo vol van.

Ingrediënten voorgerecht voor 2à3 personen

  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 4 knoflookteentjes, fijngesneden
  • 1 stengel citroengras, met de achterkant van een mes kapot gemaakt (hierdoor komt de smaak lekker vrij)
  • 4 el ketjap
  • 600 ml groentebouillon
  • 250 gram 100% pindakaas
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 bosuien, fijngesneden
  • 1 rode puntpaprika, in blokjes gesneden
  • 1 steel prei, fijngesneden
  • 100 gram taugé, iets kleiner gesneden
  • 2 kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 tl ketoembar (gemalen korianderpoeder)
  • Eventueel zout en peper naar eigen smaak toevoegen

Bereidingswijze:

    1. Bak in een koekenpan de kipfiletblokjes aan met een klein beetje zout. Zodra ze klaar zijn, zet je dit even apart.
    2. Doe in een grote soeppan een flinke scheut olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en rode peper aan totdat de ui glazig begint te kijken.
    3. Voeg dan de groentebouillon, ketjap en citroengras toe en laat 15 minuten even trekken.
    4. Voeg vervolgens de pindakaas, de kokosmelk en de ketoembar toe en roer goed door zodat de pindakaas goed oplost. Bepaal nu of je de dikte van de soep goed vindt. Vind je het te dun voeg je wat pindakaas toe, vind je het te dik, voeg dan wat water of kokosmelk toe. Proef vervolgens de soep om te kijken of je zout of peper wilt toevoegen.
    5. Meng de soep met alle groenten en laat vervolgens nog ongeveer 10 minuten koken. Haal dan de citroengras stengel eruit. Als laatste voeg je de gebakken stukjes kip toe.
    6. Serveer de soep in grote kommen en maak af met gebakken uitjes. 

    Tip: voor een meer pittige soep voeg je chilipoeder toe.

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet