Dit is zo makkelijk en heerlijk om te maken. Een keer iets anders bij de pasta.
Laat de oven zijn werk doen terwijl je de andere ingrediënten bereid en even de spullen opruimt van de werkdag ed. De oven moet even aanstaan maar alle andere ingrediënten zijn snel bereid.
Ik heb bij dit recept courgette toegevoegd maar je kunt ook goed spinazie of doperwten toevoegen. En wil je niet vegetarisch eten, dan zijn blokjes gebakken kipfilet er ook heerlijk bij! En houd je veel van kaas, voeg dan lekkere geraspte Parmezaanse kaas toe op het einde.
Een veelzijdig recept dus waar je eindeloos mee kunt variëren.
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 flespompoen
- Halve ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 250 gram verse ravioli
- 1 handje vol pijnboompitjes
- 100 ml kookroom
- 150 ml groentenbouillon
- 1 tl italiaanse kruiden
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen en snijd hem door de helft. Leg het bovenste gedeelte (zonder de pitten) apart.
- Snijd het onderste gedeelte van de pompoen in blokjes en haal de pitten eruit. Snijd de ui in partjes en maak de knoflook schoon. Doe alles in een ovenschaal en doe er zout en peper bij samen met een scheut olijfolie.
- Zet dit in een oven van 200 graden voor ongeveer 45 minuten of in ieder geval totdat de pompoen zacht is. Tussentijds even checken met een vork.
- Als de pompoen zacht is doe je alles in hoge kom. Doe er de room en bouillon bij en maak er met een staafmixer een gladde, romige saus van. Zet apart.
- Snijd de andere helft van de pompoen en de courgette in blokjes. Bak in een koekenpan met olijfolie de blokjes pompoen aan. Als ze bijna zacht zijn, na ongeveer 10 minuten, voeg je de courgette toe. Bak dit alles nog met peper, zout en de Italiaanse kruiden aan zodat de groenten zacht maar ook knapperig zijn.
- Rooster in een andere koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
- Als laatste, dit doe je net voordat je gaat serveren, kook je de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking (dit is vaak maar 4 minuten) in heet water. Als je dit al ver van tevoren doet, kunnen de ravioli ’s aan elkaar gaan plakken. Dit is niet lekker!
- Leg de helft van de ravioli op een bord. Schenk hier de helft van de saus overheen. Vervolgens doe je de helft van de courgette / pompoen hier overheen. Maak het af met de pijnboompitjes.