Voorkeuren

Maaltijd

pompoensoep

Ik vind het fijn om altijd soep in huis te hebben. Als ik even honger krijg kan ik een kop soep pakken. En dit is veel gezonder dan een koek of misschien zelfs een stuk chocolade. Pompoensoep is 1 van mijn favoriete soep. Heel makkelijk te maken, bijzonder smaakvol en je kunt er het heerlijk met andere groenten afmaken. Bijvoorbeeld in mijn recept met taugé en paprika. Maar het hoeft niet om al een heerlijke soep te hebben. Bewaar de soep in de koelkast zodat je altijd een lekkere kom soep ter beschikking hebt!

Benodigdheden voor 6 kommen soep 

  • 1 fles pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 el kerriepoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 gram taugé, fijner gesneden
  • 1 puntpaprika in fijne blokjes gesneden

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, ontpit en snijd in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd in kleinere stukken.
  2. Doe alle groenten in een pan en vul deze met water tot de groenten net onder water staan. Doe de kippenbouillonblok en de kerriepoeder erbij.
  3. Breng alles aan de kook en laat het minimaal een half uurtje koken of tot alle groenten gaar zijn.
  4. Als alles gaar is pureer je alles met een staafmixer totdat alles fijn is. Kijk zelf naar de dikte van de soep, is de soep te dik doe er dan nog een scheutje water bij en roer goed door. Proef de soep en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  5. Voeg als laatste de taugé en de paprika toe, laat eventueel nog even meekoken zodat de groenten iets zachter worden, en klaar is je soep.

 

Tip: rooster een paar pompoenpitten en garneer hiermee de soep. Houd je van lekker pittig, voeg dan chilipoeder toe of bij het koken van de soep een rode peper (met of zonder pitjes….)

 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2024
Created by LR Internet