pompoensoep

Pompoensoep, een van de soepen die ik heerlijk vind en regelmatig in huis heb. Makkelijk te maken, goed op te warmen en je kunt er eindeloos mee variëren. Maak de soep een beetje pittig en kruidig door er chilipoeder en kerriepoeder aan toe te voegen. Of doe er gebakken paddestoelen bij. Of zoals onderstaand recept, met roquefort of een andere schimmelkaas die je erg lekker vindt. 

Benodigdheden voor 6 kommen soep 

  • 1 fles pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 lt kippenbouillon 
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram roquefort (of een andere schimmelkaas naar keuze) 
  • Verse peterselie

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen, ontpit en snijd in blokjes. Pel de ui en de knoflook en snijd in kleinere stukken.
  2. Doe alle groenten in een pan samen met een scheut olie. Rooster de groenten op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Blijf goed doorroeren zodat het niet gaat aanbranden. 
  3. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook en laat het minimaal een half uurtje koken of tot alle groenten gaar zijn.
  4. Als alles gaar is pureer je alles met een staafmixer totdat alles fijn is. Kijk zelf naar de dikte van de soep, is de soep te dik doe er dan nog een scheutje water bij en roer goed door. Proef de soep en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  5. Serveer de soep in een kom en verkruimel hier de roquefort overheen. Maak het af met fijngesneden platte peterselie. 

Smakelijk!

Terug naar overzicht
© 2025
Created by LR Internet